Újra jár a villamos Váradon

Akt.:
Újra jár a villamos Váradon
A szombati próbajáratok után tegnap már utasokat is szállított Nagyvárad központján keresztül a villamos. Változások is vannak.

A nagyváradi főtér nagyszabású felújítási munkálatai, valamint a város központjában zajló villamossín-cserélési munkálatok miatt hónapokon át villamospótló autóbuszok szállították az utasokat a városközponton keresztül. Tegnaptól azonban visszaállt a korábban megszokott villamosközlekedés, miután elvégezték a Szent László téri és Kossuth (Independenţei) utcai villamossín-felújítási munkálatokat. Csuzi István a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) vezérigazgatója lapunknak elmondta, a szombati próbajáratok elindítása után megállapították, hogy a villamos „mindenhol tökéletesen viselkedik”, ezért már tegnap hajnaltól a rendes menetrend szerint közlekedett mindegyik villamosjárat Váradon. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy visszaáll az összes korábbi villamosjárat – azaz a piros és fekete 1-es, a 2-es, a piros és fekete 3-as –, ezzel egyidőben kivonják a T1 és T2 villamospótló buszjáratokat, melyeket készenlétben tartanak arra az esetre, ha fennakadás lesz a villamosforgalomban.

Változások

Csuzi István hozzátette, hogy a forgalmi szabályok tekintetében egyetlen változást hozott a villamosjáratok beindítása: eddig a Teleki (Városháza) utca és a Kálvin utca kereszteződésénél a Kálvin utca felől érkezőknek volt elsőbbségük, mostantól azonban a Teleki utca felől érkező járműveké az elsőbbség. Megtudtuk azt is, hogy minden villamosmegálló a korábban megszokott helyén van, egyetlen kivétellel: a Teleki utca irányába haladó villamos megállója a központban a Fekete Sas palota mellől ideiglenes jelleggel a Szent László templom mellé kerül. Ez a megálló mindaddig itt lesz, amíg el nem készül az új Szent László téri villamosmegálló.

Pap István

Címkék: ,