ERDON Országos hírek

2018.01.25. 08:32

Az egészségügyi miniszter újjáélesztett egy személyt a repülőgépen

Az egészségügyi miniszter szerda este újjáélesztett egy 42 éves férfit a Nagyváradról Bukarestbe tartó a repülőgépen, aki fulladozott és kezdett szederjessé válni.

Az egészségügyi miniszter szerda este újjáélesztett egy 42 éves férfit a Nagyváradról Bukarestbe tartó a repülőgépen, aki fulladozott és kezdett szederjessé válni.

Florian Bodog a Tarom légitársaság esti járatával tartott Nagyváradról Bukarestbe, mivel szerdán részt vett Váradon a román fejedelemségek egyesülésének alkalmából szervezett ünnepségen. „Az egyik mögöttem ülő utas rosszul lett, fulladozott és kezdett szederjessé válni. Egy másik utas segítségével kiemeltük a székéből és elsősegélyben részesítettem, szabaddá tettem a légútjait. Tulajdonképpen fulladozott a saját váladékaiban. Felmerült, hogy a repülőgép visszaforduljon, de a páciens magához tért és úgy értékeltem, hogy nem lesz gond, és valóban, minden probléma nélkül megérkeztünk Bukarestbe” – mesélte el az esetet a miniszter.

Hamar helyrejött

Később Bodog még azt nyilatkozta, hogy a férfi 15 perc alatt helyrejött, a repülőről saját maga szállt le. Az egészségügyi miniszter azt ajánlotta a férfinak, hogy menjen el egy neurológushoz, véleménye szerint epilepsziás tünetnek tudható be a rosszullét.

Florian Bodog egészségügyi miniszter orvosi végzettséggel rendelkezik, a plasztikai sebészetre szakosodott. Miniszteri kinevezése előtt a Nagyváradi Tudományegyetem orvosi és gyógyszerészeti karának volt a dékánja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!