ERDON Helyi hírek

2008.06.30. 16:52

Elveszíthetik a támogatás

<p>Szatmár megye — A hétfői megyei tanácsülésen terítékre került a szeméttárolók ügye. A tanács elveszítheti a támogatást.</p>

A megyei tanács hétfői ülésén a szakbizottságok megalakítása mellett, számos egyéb téma is szóba került, mint például a megye szeméttárolóinak ügye. A Megyei Tanács megnyerte a pert ami a „szemét–projekt” licitjének az érvénytelenítésére vonatkozott, azonban egy magáncég óvást nyújtott be és újabb per kezdődött meg. Még egyelőre kérdéses, hogy az újabb licitet a per lefolyása közben is le lehet–e bonyolítani, vagy meg kell várni a per végét, ami azért nem lenne jó, mert jelenleg mind a szatmárnémeti, mind az avasfelsőfalui, nagykárolyi, sőt a községek szeméttelepeinek befogadóképessége a végét járja. Azért is lenne fontos minél hamarabb pontot tenni az ügy végére, mert ha túl sokáig folyik a pereskedés, fennáll a veszélye annak, hogy a Megyei Tanács elveszíti a szeméttelepek rehabilitációjára kiutalt kormánytámogatást — mondta el lapunknak Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke. 

Együttműködés

Szintén hétfőn került sor arra a megbeszélésre melyen a Megyei Konzultatív Bizottság újraformálását tárgyalták meg a prefektusi intézmény, a megyei tanács és a helyi önkormányzat előljárói. A Kozultatív Bizottságra azért van szükség, hogy ezek az intézmények hatékonyan tudjanak együttműködni bizonyos rproblémák megoldása érdekében. A továbbiakban rendszeres gyűlésekre fog sorkerülni. Csehi már ezen az első gyűlésen felvetette a szeméttárlók problémáját. Radu Bud prefektus szerint, egy újabb licit kiírása lenne a megoldás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!