Újabb telephelyet nyit a Wizz Air Romániában

Újabb telephelyet nyit a Wizz Air Romániában
Újabb telephelyet nyit a Wizz Air Romániában, és tovább bővíti járatainak számát a kelet-romániai jászvásári repülőtérről – jelentette be csütörtökön Abrán György, a diszkont légi társaság kereskedelmi igazgatója.

 

Az új telephelyet Jászvásáron hozzák létre, és a tervek szerint 2016 július 1-jén kezdi el működését. Ekkortól öt új külföldi célállomásra indítanak járatokat a kelet-romániai városból, így Bolognába, Larnacába, Rómába és Tel Avivba.
Emellett a cég növeli már működő járatainak gyakoriságát a kelet-romániai városból London és Bergamó irányába. Jelenleg Jászvásárról három helyre működtetnek járatokat, Bergamón és Londonon kívül a szintén olaszországi Trevisoba.
A Wizz Air most öt telephelyet működtet Romániában, így Bukarestben, Craiován, Temesváron, Marosvásárhelyen és Kolozsváron, a jászvásári lesz a hatodik. A Mediafax hírügynökség szerint a kereskedelmi igazgató közölte, hogy a jövő évben már 16 repülőgépet állomásoztatnak Romániában.
A Wizz Air nyolc romániai repülőtérről üzemeltet járatokat, piaci részesedése csaknem 30 százalék. Abrán György közölte, hogy tavaly 3,4 millió utast szállítottak a Romániából induló és oda érkező járatokon, az idén becsléseik szerint 19 százalékkal fog nőni utasaik száma.