Újabb pusztadaróci siker Csengerben

A pusztadaróci csapat, Kosztán István (felső sor, balról az első) és Szilágyi Sándor (felső sor, jobbról a harmadik)
A pusztadaróci csapat, Kosztán István (felső sor, balról az első) és Szilágyi Sándor (felső sor, jobbról a harmadik)
Sorozatban a második alkalommal született pusztadaróci siker csengeri teremlabdarúgó–tornán, de a román határ mentén fekvő település csapata a határon átnyúló bajnokságban is listavezető.

 

„A pusztadaróciak kibérelték a csengeri tornák első helyét” – fogalmazott mosolyogva Szilágyi Sándor, a Csengeri Városi Sportcsarnok igazgatója szombat este a Farsang Kupa öregfiúk teremlabdarúgótorna díjkiosztó ünnepségén, mielőtt átnyújtotta volna Vincze Sándor, pusztadaróci alpolgármesternek az első helyezettnek járó serleget. A romániai határ mentén fekvő település focicsapata ugyanis sorozatban a második tornát nyeri Csengerben, korábban ugyanis a Szal–Tó Kupát is ők hozhatták haza. Emellett a határon átnyúló teremfoci–bajnokságon is listavezetők, ugyanis az eddigi négy meccsükön 12 pontot szereztek.

 

Darócon és Csengerben

A Farsang Kupa viadalait egyébként először rendezték a határ mindkét oldalán. Korábban Mátészalka adott otthont a viadalnak, viszont az ottani csarnok felújítási munkálatok miatt zárva van. Ezért Csengerbe „költözött” a torna, de a Pusztadaróci Polgármesteri Hivatal partnerként segített a szervezésben. Így szombat délben a D csoport küzdelmeit rendezték a daróci sportteremben. Az A, a B, és a C jelzésű szériák résztvevői a csengeri csarnokban mérkőztek, itt rendezték az egyenes kieséses meccseket is. Hatból két Szatmár megyei együttes jutott a legjobb nyolc közé. Az A jelzésű kvartettben a Zöld Sasok Szatmárnémeti a 3., Túrterebes pedig a 4. helyen zárt, míg a B csoportban a Bocons Szatmárnémeti a harmadik pozícióban zárta a küzdelmeket. A „daróci” szériát a Szatmárnémeti Soarelui nyerte meg és az ideiglenes házigazda pusztadaróci együttes lett a második, míg a Lázári Öregfiúk az 5. helyen zártak a csoportban. Előbbi kettő utazhatott délután Csengerbe, ahol kiélezett csatákat vívtak a továbbjutásért. Pusztadaróc 2–1–re verte a Baráti Kör Csenger együttest, míg a Soarelui 2–0 arányban győzte le a negyeddöntős ellenfelét, a gacsályi Szamos–Ker Kft.–t. Az elődöntőben viszont csak a daróciak tudtak győzni: a Szatmár–Tiber elleni 2–1–es győzelemmel jutottak a fináléba, míg a Soarelui 1–0–ra kapott ki a Gyulaháza Öregfiúk csapatától. A szatmárnémetieknek a bronzmeccsen sem volt nagyobb szerencséjük, ugyanis egy rendkívül kiélezett mérkőzésen 3–3–ra hozták az eredményt rendes játékidőben, az 5 perces hosszabbításban pedig a magyarországiak találták meg a győzelmet hozó „aranygólt”.

A fináléban a daróciak az utolsó pillanatig küzdöttek, és a második félidőben Simon Antal gólja meg is hozta a sikert, amelynek a lelátóról az egyetlen hazai drukker, Kosztán István örült a legjobban. Ráadásul Pusztadaróc csapata egy különdíjat is bezsebelt, ugyanis a szervezők gabriel Danit választották meg a torna legjobb mezőnyjátékosának.

 

Eredmények

Farsang Kupa, elődöntők: Szatmár–Tiber – Pusztadaróc 1–2, Gyulaháza Öregfiúk – Szatmárnémeti Soarelui 1–0. A 3. helyért: Szatmár–Tiber – Soarelui 4–3 (hosszabbítás után, „aranygóllal”). Döntő: Pusztadaróc – Gyulaháza 1–0. A daróci csapat: Kerekes Vici – Esztinka Sándor, Vincze Sándor, Simon Antal, Florin Coman, Gabriel Dani, Gheorghe Mocanu, Michel Mureşan.