Napi adatok

2020.11.10. 12:37

Még mindig kétszáz körüli az új esetek száma

Close up of coronavirus test tube

Fotó: Anna Bizon

A Bihar Megyei Prefektúra közleménye szerint november 10-én, reggel fél 9-kor Bihar megyében 457 személyt kezeltek kórházban koronavírus miatt. Bihar megyében eddig 5381-en gyógyultak ki a betegségből, valamint 278-an haltak meg. Eddig összesen 9258 koronavírusos esetet igazoltak, az új esetek száma ebből 199. Bihar megyében a jelenlegi aktív esetek száma 3599, a fertőzöttségi arány kedden 5,64 ezrelék volt.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) keddi közleménye szerint országos szinte 7304 új esetet regisztráltak. Országszerte 1682 újratesztelt fertőzött személynek ismét pozitív lett a tesztje, ebből Bihar megyében 15-nek. Kedden 177 koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés, 92 férfi és 85 nő hunyt el, őket a Fehér, Arad, Argeş, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Botoşani, Brassó, Buzău, Călărași, Krassó-Szörény, Konstanca, Kovászna, Dâmboviţa, Gorj, Hargita, Ialomița, Iaşi, Máramaros, Mehedinţi, Olt, Prahova, Szilágy, Szatmár, Szeben, Szucsáva, Teleorman, Temes, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, valamint Ilfov megyei és bukaresti kórházakban kezelték.

Dumitru Țiplea prefektus vezetésével november 9., reggel 8 óra és november 10., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták Bihar megyében. Összesen 3410 karanténban lévő személyt ellenőriztek és 2705 otthoni elkülönítésben lévőt. A hatóságok továbbá 189 kereskedelmi egységet is ellenőriztek és 95 tömegközlekedési eszközön is vizsgálódtak. Ezek során 353 szabálysértésbe ütköztek, 152-en csupán figyelmeztetést kaptak, 201–en pedig pénzbüntetést, összesen 82.250 lej értékben. Az ellenőrzéseket 217 rendőr és 16 csendőr végezte, ezenkívül 18 csendőr őrködött a karanténközpontoknál. A csendőrök további 26 szabálysértésbe ütköztek, 13 figyelmeztetést és 13 pénzbüntetést adtak, összesen 1.000 lej értékben. Az ISU tagjai is folyamatosan részt vesznek koronavírussal kapcsolatos missziókban, a jelzett időintervallumban 45 katonai tűzoltó vállalt szerepet a koronavírussal fertőzött személyek kórházba szállításában és figyelemfelhívó misszióban.

A Bihar megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) és Dumitru Țiplea prefektus továbbá felhívja a figyelmet, hogy a megelőzés a legfontosabb, tehát viseljenek maszkot, tartsák be a megfelelő fizikai távolságot és a sokat ismételt higiéniai szabályokat. ,,A hatóságok csak a polgárok támogatásával sikerül megoldják a jelenlegi helyzetet, csak közös erővel térhetünk vissza a normális életünkhöz” – szerepel a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában