Újabb ígéret autópálya ügyben

Újabb ígéret autópálya ügyben
Pénteken munkalátogatást tett Bihar megyében Alexandru-Răzvan Cuc munkaügyi miniszter és Ştefan Ioniţă, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő és Autópályakezelő Zrt. (CNAIR) főigazgatója.

Péntek délelőtt a megyeházán Ioan Mang, a Bihar Megyei Tanács szociáldemokrata alelnöke és Ion Mihaiu prefektus társaságában tartottak közös sajtótájékoztatót.

Alexandru-Răzvan Cuc munkaügyi miniszter arról informált, hogy jelenleg milyen stádiumban van néhány fontosabb projekt. Bejelentette: pragmatikus tárgyalások zajlottak annak lehetőségéről, hogy 13.588 négyzetméternyi területet az Állami Vasúttársaság bérbe adjon a váradi önkormányzatnak annak érdekében, hogy be tudja fejezni a gyorsforgalmi utat. A CFR ebbe belegyezett, így elhárult ez az akadály. Műszaki szempontból a jövő héten a kolozsvári regionális igazgatóság találkozni fog a helyhatóság képviselőivel, hogy össze tudják állítani a dokumentációt.

Egy másik hír, hogy értesítették a Közbeszerzések Országos Ügynökségét (ANAP) arról, kerüljön fel szeptember végéig az elektronikus tenderek honlapjára (SEAP) az észak-erdélyi autópálya Bors és Berettyószéplak közötti részének pályázata. Három szakaszra hirdetik meg a versenytárgyalást azért, hogy ne fordulhasson elő az, ami az elmúlt években megtörtént, vagyis hogy egyetlen komolytalan konzorcium miatt meghiúsul a beruházás. Alexandru Cuc és Ştefan Ioniţă, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő és Autópálya-kezelő Zrt. (CNAIR) főigazgatója reményei szerint az év végéig meglesznek a kivitelezők. Az első ütem a Bors és Bihar község közötti részt öleli fel, öt kilométer, és a miniszter azt ígérte: elkészül majd addig, amíg a magyar oldalon az M4-es autópálya 2020 elején eléri Nagykerekinél az országhatárt. A másik két rész huszonöt, illetve harminc kilométer hosszú, és arra számít, hogy a szerződés aláírásától (vagyis legkésőbb az év végétől) számítva 24 hónapon belül elkészül a Bihar megyei teljes autópálya szakasz, és „2020 végén már autópályán fogunk tudni közlekedni Nagyvárad és Kolozsvár között”.

Körgyűrűk

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy körgyűrűkről is folytatott megbeszéléseket az elmúlt napokban. Vaskohsziklás esetében megvan a kivitelező, a finanszírozást a Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretében biztosítják uniós támogatással, és szeptemberig kormányhatározat születik, hogy a jövő év tavaszán elkezdődhessenek a munkálatok. Élesnél az év végéig meghirdetik az újabb terv- és kivitelezési pályázatot, lévén hogy a korábbi közbeszerzési eljárást semmisnek nyilvánították. Székelyhídnál szeptemberben írják ki a versenytárgyalást, hogy el lehessen végezni a hátralevő munkálatokat. Nagyszalontával kapcsolatban megjegyezte: átvették a Megyei Tanács által kidolgozott hatástanulmányt, és továbbították a CNAIR-nak, hogy „megtalálja a szükséges forrásokat ahhoz, hogy a következő időszakban megvalósítható legyen a projekt”.

Arról is szó esett, hogy a 76-os országút esetében afelől biztosították a minisztériumot, hogy a Vaskohsziklás és Belényes közötti szakaszt 2017 decemberében befejezik, Belényes és Nagyvárad között pedig folytatódni fog a korszerűsítés.

Egy másik invesztíció vasúti jellegű, és a Biharpüspöki- Nagyvárad- Kolozsvár közötti vasútvonal villamosítására vonatkozik. A miniszter azt mondta: a megvalósíthatósági tanulmány szerződését aláírták. A kivitelezésre 12 hónapot szánnak, a jövő év közepén meghirdetik a terv- és kivitelezési pályázatot, a szükséges 480 millió euró a Nagy Infrastruktúra Operatív Programon keresztül áll rendelkezésre.

Ciucur Losonczi Antonius