Újabb hét halott a hideg miatt

Újabb hét halott a hideg miatt
Az elmúlt huszonnégy órában a Mentőszolgálat és a Rohammentőszolgálat (SMURD) egységei összesen mintegy 200 személyt szállítottak a kórházakba, valamint a szociális otthonokba a szélsőséges időjárás következtében.

 

 

 

Az alacsony hőmérséklet következtében további hét személy vesztette életét Suceava (2 eset), Bákó, Brassó, Gorj, Maros és Mehedinti megyében. Ezzel országos szinten, a sárga jelzésű meteorológiai figyelmeztetés életbelépésétől mostanig, nyolcvanhatra emelkedett az időjárás következtében elhunyt személyek száma.

 

 

 

A ma délelőtt 11 óráig beérkezett adatokból kiderül, hogy egy mentőautó sem akadt el a hóban, a hatóságok azonban összesen 10 olyan esetet jelentettek Ialomiţa, Brăila, Galac, Olt és Tulcea megyében, ahol a mentőautók nem tudtak eljutni a riasztás helyszínére. Az illetékesek jelenleg is dolgoznak a probléma megoldásán. A mentőszolgálatok a Belügyminisztérium egységeivel közösen igyekeznek eleget tenni mindazon hívásoknak, amelyek helyszínének megközelítése problémát jelent. A meteorológiai körülményektől függően ma is folytatódik a légi úton történő beavatkozás, a fenntebb említett 10 esetet pedig prioritásként kezelik.

 

 

 

Az Egészségügyi Minisztérium .által gyűjtött gyógyszeradományok az éjszaka folyamán megérkeztek Jászvásárról a Vrancea és Buzău Megyei Közegészségügyi Igazgatóságokhoz az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség közreműködésével.