Újabb halálos áldozat

Újabb halálos áldozat
Bihar megye – Egy nyárlói, negyvenéves férfi vesztette életét vasárnapról hétfőre virradóan, miután valószínűleg abból az Alcofarm nevű kozmetikai készítményből ivott, amely metilalkohol tartalma miatt feltehetően több tíz ember halálát okozta Bihar megyében az elmúlt hetekben.


A férfit súlyos metabolikus acidózissal utalták be a megyei Sürgősségi Klinikára június 4-én, megvakult, majd mély kómába esett, nyilatkozta dr. Carmen Pantiș, az intenzív terápiás osztály aneszteziológusa. „Négy egymás után végzett dialízissel próbáltuk kivonni a szervezetéből a méreganyagot, de nem bírta ki, kivétel nélkül mindegyik szervét megtámadta a méreg” – nyilatkozta az aneszteziológus.

A férfi lánytestvére mondta el a mentőorvosoknak, hogy a férfi Alcofarmot ivott, Nyárlón ugyanis még árulják ezt a terméket, így a kórház képviselői értesítették a Bihar megyei Közegészségügyi Felügyelőséget, mely azonnal ellenőrzést kezdett Nyárlón és értesítette a Bihar megyei Ügyészséget is.

Mint már arról beszámoltunk, az Alcofarm kozmetikai fertőtlenítőszert a naszódi Ady Trading Kft. gyártja és hektoliterenként több mint 60 ezer gramm metilalkoholt tartalmaz – holott egyetlen kozmetikai szernek sem kellene összetevője legyen ez a vegyület.

Jelenleg folytatódnak a közegészségügyi hatóság és a fogyasztóvédelmi felügyelőség által végzett közös ellenőrzések, ezzel párhuzamosan pedig zajlik a Bihar megyei ügyészség ankétja. Daniela Rahotă, a Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság vezetője arról számolt be: nem találtak egyetlen üzletben sem Alcofarmot, szerinte nem is biztos, hogy ez okozta az újabb halálos mérgezést.

Címkék: ,