Újabb forgalmi változások Váradon

Akt.:
A sínlefektetési munkálatok miatt tegnaptól forgalmi változások léptek életbe a Decebal sugárút-Városháza utca-Aradi út kereszteződésben.

 

Továbbra is tilos autóval közlekedni a Decebal sugárúton a Decebal piac felé a Iuliu Maniu/Beöthy Ödön utcai kereszteződéstől egészen a Tuberozelor utcával való kereszteződésig, illetve a Városháza utcán mindkét irányban, a Tuberozelor utcától a Decebal sugárútig. Lezárták az autós forgalom elől az Aradi út és a Decebal sugárút kereszteződését az állatkert irányába. A villamosok csak a Várad-Szőllős–Nagyvásártér–nagyállomás–olaszi park–rogériuszi piac–CFR-híd–Sinteza útvonalon közlekednek oda-vissza. A T1-es villamospótló buszok útvonala csak a Nagyvásártér felé változik: Eroul Necunoscut (Olaszi)–Decebal sugárút–Aradi út (megálló Aradi út 9.)–Traian Blajovici–Vlădeasa (megálló Vlădeasa út 6.)–Decebal sugárút–Iuliu Maniu, majd a megszokott úton.

A T2-es viszonylat útvonala a Nagyvásártér irányába változik, a következőképpen: Lipovei–Aviatorilor–Aradi út (megállók az Aradi úton és a városi rendőrségnél)–Traian Blajovici–Vlădeasa (megálló a Vlădeasa utca 6. számnál)–Decebal sugárút–Iuliu Maniu (megállók két helyen)–Holdas templom–Nagyvásártér.

Változások

A 10-es viszonylat útvonala Velence felé változik. A Lăpuşului utca után a busz a Körös utca–Szent László tér–Kapucinus utca útvonalon halad tovább, majd az útvonal nem változik többet. A várad-őssi Kauflandnál, valamint a Beöthy Ödön utcai megállókat üzemen kívül helyezik, a 10-es buszok a 14-es viszonylat Körös és Shakespeare utcai megállóhelyénél állnak meg. A 20-as viszonylat útvonala Várad-Szőllős irányába változik. Az Aradi út után a buszok a Traian Blajovici–Vlădeasa–Decebal sugárút–Iuliu Maniu útvonalon haladnak tovább a Morii utca 4. szám alatti végállomásig.

A 21R-es viszonylat útvonala a következőképpen változik: Ogorului (Auchan)–Aradi út–eltérítés az Oneştilor utcára (megálló Oneştilor 15.)–Tudor Vladimirescu (megállók T. Vladimirescu, Wiliam Shakespeare)–Decebal sugárút, majd változatlanul az Auchanig.

A 28-as viszonylat útvonala csak a Nagyvásártér felé változik: Aradi út–Traian Blajovici–Vlǎdeasa–Decebal sugárút–Iuliu Maniu–Traian Moşoiu, majd a megszokott úton tovább.

A 19-es, 20-as, 21N-es, 28-as és 30-as viszonylatok megállóhelyei az Emanuel templom mellett továbbra sem üzemelnek, ezeket az Aradi út 9. szám alatti megálló helyettesíti.

Ciucur Losonczi Antonius