Beruházás

2020.03.02. 08:59

Felújítják a váradi Garasos hidat

A Nagyváradi Helyi Tanács egyhangúlag megszavazta pénteki, rendkívüli ülésén azt, hogy felújítsák a Garasos hidat.

Pap István

A beruházás költségvetése 5,7 millió lej áfával együtt, a kivitelezési időszak nyolc hónap. A híd az Ezredévi emlékteret (Libertății park) köti össze a Deák Ferenc (Gojdu) sétánnyal. A 85,85 méter hosszú híd mellett futó közmű-hálózatokat áthelyezik majd a fenéklemezek alá. A munkálatok során felújítják a fémkorlátokat, macskakővel és fagyálló gránitlapokkal lekövezik a járószintet és a feljáró részt, továbbá díszkivilágítást is kap majd a híd, ugyanakkor a hídszerkezeten magán is több javítást és karbantartási munkálatot végeznek. A most elfogadott terv azt is jelenti, hogy eltűnnek majd a korlátról azok az egyre gyarapodó lakatok is, amelyeket más városok mintájára és hatására általában szerelmespárok tettek ki a híd korlátjára.

Hídtörténet

Egyébként több mint egy évszázadon keresztül csak egy rozoga fából épített gyalogoshídon keresztül lehetett közlekedni a Nagyvásártér és az Olaszi parton levő Ezredévi emléktér között. Ingyenesen nem lehetett átmenni rajta, emiatt nevezték Garasos hídnak, vélhetően 1 garast kellett a használatáért fizetni. A tavaszi árvizek többször is elmosták a fahidat, emiatt 1907-ben Kőszeghy József városi főmérnök új vashíd építését javasolta. A vasszerkezetű híd építésére 1909 tavaszán írtak ki pályázatot. Mint legelőnyösebb ajánlattevő, a hídlábak építésére az Incze Lajos és Társa cég, míg a vasszerkezet tervezésére és szállítására az Osztrák–Magyar Állami Vasúttársaság resicabányai hídgyára kapott megbízást. A gyár több tervváltozatából választották ki a legmegfelelőbbet. A hídlábak alapozását 1909. augusztus 25-én kezdték el, és november 24-re fejezték be. Az építést Altnöder Endre városi mérnök vezette. A vasszerkezet helyszíni szerelésével 1910. szeptember 3-ra végeztek. A próbaterhelést 1910. december 19-én tartották, majd átadták a forgalomnak. Ezt a hidat az 1970-es évek elején ítélte lebontásra a hatóság, arra hivatkozva, hogy állaga megromlott, és restaurálása gazdaságtalan lenne. Helyébe építették 1974-ben azt a gyalogoshidat, amely stílusát tekintve nem igazodik az itteni városképhez.

Borítókép: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában