Újabb érmelléki gasztrosiker

Újabb érmelléki gasztrosiker
A szalacsi és ottományi szakácsok több díjat is nyertek a hét végén Hortobágyon megtartott Magyar Szürke – Barátok Találkozóján.


Ez a siker a sorban már a harmadik, mindennek előzménye pedig, hogy tavaly tavasszal a Szilágy megyei Tasnádon tartott LEADER Napokon mutatkozott be Szalacs község. A több pontból álló versenyen akkor a szalacsi szakácsok készítették azt a töltött káposztát, amely első lett a főtt étkek versenyén. Aztán idén nyáron járt egy újabb, kisebb küldöttség Esztáron, ahol a budapesti csapat mögött az ottományi lecsó lett a legjobb. Az elmúlt szombaton a községi – szalacsi és ottományi közös – küldöttség Hortobágyon járt, a Magyar Szürke – Barátok Találkozója elnevezésű rendezvényen.

Aranybogrács díj

Itt 27 csapat vett részt azon a főzőversenyen, ahonnan újabb díjakkal tértek haza. Így lett például a szalacsiak által főzött étek az első, vagyis Aranybogrács díjas, míg ezüst éremmel, azaz második helyezéssel az ottományi szakácsok tértek haza Magyarországról. A községi főszakács ezúttal Szabó Róbert volt, az ottományiaknál az Esztáron már korábban is díjazott Kulcsár Irén. A zsűri ezen felül a szalacsi gasztrocsapatnak ítélte a különdíjat is, amit azzal érdemeltek ki, hogy az általuk készített pörkölt volt a legízlésesebben tálalva.