Friss hírek

2007.09.18. 06:01

Zűrzavar a korkedvezmény körül - Népszava

<p>Nagy a káosz a korkedvezményes nyugdíj változása körül. A kormány múlt héten tárgyalta a tervezetet, és sürgősséggel a parlament elé kívánja terjeszti. A szakszervezetek szerint azonban a módosítás a szociális partnerek nélkül született, és egyelőre azt sem tudni, hány munkavállalót érint a korkedvezményes nyugdíjra jogosító munkaköri jegyzék - írja a Népszava.</p>

A jelenlegi 840 foglalkoztatást érintő felsorolás biztosan változik, és módosul a korkedvezményes nyugdíj rendszerének egésze is - írja alap. Ennek az a célja, hogy a továbbiakban ne közfinanszírozás terhére nyújtson kedvezményt a nyugdíjrendszer, hanem ott fizessék meg a többletjárulékot, ahol a foglalkoztatottak korkedvezményben részesülnek.
Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint egy tíz évvel ezelőtt született döntés alapján a mindenkori kormány vállalta, hogy feltárja, és megvizsgálja a rendszert, és konszenzussal módosítják a szabályzatot. Ehelyett most egy felületes változat született - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!