Újabb DNS-vizsgálatot végeztetne a DIICOT

Újabb DNS-vizsgálatot végeztetne a DIICOT
A nyomozáshoz közelálló források szerint a DIICOT külföldön végeztetne el egy újabb DNS-vizsgálatot Luiza Melencu ügyében.

Külföldi szakintézményhez fordulna a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) a Luiza Melencu ügyében zajló DNS-vizsgálat kapcsán, miután a Mina Minovici Országos Igazságügyi Orvostani Intézetnek (INML) az antropológiai vizsgálat során nem sikerült megállapítania, hogy kitől származnak a caracali agrárkutató és fejlesztő állomás területén, az erdőszélen felfedezett csontok, nyilatkozták az Agerpres hírügynökségnek a nyomozáshoz közel álló források. A források szerint a DIICOT az elkövetkező napokban dönti el, hogy külföldi intézménynél vagy pedig egy másik hazai intézménynél végezteti el a DNS-vizsgálatot.

Az INML jelentése értelmében a caracali agrárkutató és fejlesztő állomás területén, az erdőszélen felfedezett csontok egy 15 és 19 év közötti lánytól származnak, aki azonban nem azonos azzal a személlyel, akinek a maradványaira július 26-án találtak rá. Tehát a csontmaradványok nem Alexandra Măceşanutól származnak. Az INML-nek azonban nem sikerült megállapítania, hogy az erdőszéli csontmaradványok a Luiza Melencuéi, amint azt a caracali gyilkosságok gyanúsítottja, Gheorghe Dincă állította.

Mintavétel

A DIICOT kedden arról tájékoztatott, hogy Luiza Melencu édesanyja megtagadta, hogy biológiai mintákat szolgáltasson a nyomozóknak, hogy el lehessen végezni egy új genetikai vizsgálatot. Az ügyészek azonban engedélyt kaptak a bíróságtól az eljárás elvégzéséhez. Monica Georgeta Melencu, Luiza édesanyja azt állítja, hogy a nyomozók be akarják „ültetni” a tőle vett biológiai mintákat az erdőszélen talált csontokba, csak hogy lezárhassák a nyomozást.
Gheorghe Dincă a kihallgatások során beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Măceşanut, majd elégette a holttestet. Állítása szerint ő ölte meg a 18 éves Luiza Melencut is, aki idén áprilisban tűnt el.

www.agerpres.ro