Újabb bajnoki cím Nagyváradon

Újabb bajnoki cím Nagyváradon
© Középen az országos bajnok Ovidiu Mihalaş-Lesei
Két hete a Redpoint Sportklub ifjúsági íjászai szereztek országos bajnoki címet szabadtéri csigás íjászatban, a múlt hét végén pedig hagyományos íjjal a csapat egyik felnőttje „lőtt” aranyérmet.

A bajnoki cím idei tulajdonosa, Ovidiu Mihalaş-Lesei idén immár a harmadik alkalommal végzett az élen, tovább gazdagítva a Nagyváradi Redpoint Sportklub különben sem szerény gyűjteményét. Az eddigi évekhez viszonyítva igen kevés versenyző indult a rendezvényen, ami elsősorban a nagy íjász hagyományokkal rendelkező erdélyi városok és a Bukarest közötti távolságnak betudható, meg a szabadtéri megmérettetés időpontjának többszöri megváltoztatása, illetve annak késedelmei miatt történhetett, és a kevés fővárosai mellett egyetlen vidéki sportoló, a temesvári születésű, de Váradon versenyző Ovidiu Mihalaş-Lesei vett részt a küzdelmeken.

Két éve íjászkodik

Az osztályozók tizennyolc méter távolságról történtek, a versenyzők hatvanat lőhettek negyven cm átmérőjű céltáblákra. Ovidiu Mihalaş-Lesei a Nagyváradi Redpoint versenyzője 386 pontot lőtt a selejtezőkön, majd simán, hét pont előnnyel lett bajnok a bukaresti Bogdan Bîzu és Daniel Popa előtt a hagyományos íjászatban, míg a hagyományos íjászat modern tagozatát a fővárosi Constantin Buzneru nyerte, mögötte a szintén bukaresti Alexandru Popescu végzett. Még annyit, hogy nem csak a bajnok nem váradi illetőségű, mivel a Redpoint több aradi, nagyszebeni, bukaresti, kolozsvári íjásznak is „munkát” ad.

Szántó Sándor