Újabb állatok fognak érkezni

Újabb állatok fognak érkezni
Nagyvárad- Vasárnap este újabb állatok fognak érkezni a nagyváradi állatkertbe, ezúttal a debreceni társlétesítményből. A zoó műszaki átvétele folyamatban van, a május elsejei nyitás még kérdéses.

 

Legutóbb a múlt héten jöttek Nagyváradra állatok a nyíregyházi vadasparkból: fekete jaguár, antilop, kenguru, hiúz, ormányos medve, sörényes juh, 10 nagy testű állat, 15 gyümölcsevő denevér, 30 madár (köztük gyémántgalamb, trombitás szarvascsőrű, kissándor-papagáj és nimfapapagáj). Szerdán Bimbó- Szuhai Tibor adminisztrátor az Erdély Online-nak arról számolt be, hogy az antilop nehezebben illeszkedett be, egy-két napnak el kellett telnie addig, míg megszokta az új környezetet. Egész jól vannak a kenguru és a denevérek, a hiúzt pedig már kiengedték a kifutóra. Az ormányos medve kicselezte a villanypásztort, ezért javítást igényelt a szerkezet. A fekete jaguár viszont még „akklimatizálódik”, ezért egyelőre nem engedték ki a kifutóra.

Vasárnap egyébként újabb szállítmány indul Váradra, ezúttal Debrecenből. Egy fehér szamár, a hím dámvadnak egy nőstény, két fiatal aranykezű tamarin (ezek majmok), egy észak-kínai leopárd hím (ebből az állatfajtából él Európában fogságban csupán 43), két pár gyűrűsfarkú maki, egy hím mosómedve, egy nőstényláma, egy zebra, valamint fehér pávák érkeznek.

Engedélyek megvannak

Az ügyvezetőtől azt is megtudtuk, készen állnak a nyitásra, megszerezték a környezetvédelmi és az állategészségügyi alapengedélyeket, és folyamatban van a létesítmény önkormányzat általi műszaki átvétele, amely azonban nem tudni, hogy meddig húzódik el, így egyelőre még bizonytalan a tervezett május 1-jei nyitás.

A legutóbbi rendkívüli tanácsülésen a belépőárakról is szavaztak: felnőtteknek 10 lejbe, diákoknak 5 lejbe, tizenöt tagú csoportoknak 8 lej/fő, egygyermekes családoknak 20 lejbe, kétgyermekes famíliáknak 25 lejbe, tizenöt főnél nagyobb gyermekcsoportoknak személyenként 4 lejbe, ez esetben pedig a kísérőnek semmibe se fog kerülni a jegy.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,