Új vízszolgáltató Diószegen

Archív felvétel
Archív felvétel
Több mint két éves előkészület után átvette és elkezdte a vízszolgáltatást Diószegen az Észak-Nyugati Regionális Szolgáltató. Utóbbi alkalmazásába kerülnek a rendszert eddig működtető munkatársak is.

Törvényi rendelkezés írja elő, hogy 2016. augusztusától csakis a tevékenység végzésére engedéllyel rendelkező szolgáltatók (operátorok) foglalkozhatnak a víz- és szennyvízhálózatok működtetésével. EU-s fejlesztési forrásokat is csak ilyen szolgáltatók pályázhatnak, ezáltal lehetőség nyílik a jövőben elérni azt minőségi szolgáltatást, amelyet joggal elvárnak a lakosok vízszolgáltatásban és a szennyvízhálózatok működtetésében. Mindezt Mados Attila diószegi polgármester mondta el lapunknak, hozzátéve: több mint két éves előkészület után átvette és elkezdte a vízszolgáltatást Diószegen az Észak-Nyugati Regionális Szolgáltató és a községben elkezdődött a szolgáltatási szerződések aláírása a lakosság körében.

Szerződéskötés

A szerződéskötéssel pillanatnyilag Onița Ioana foglalkozik, ő az egyetlen megbízott személy, aki eljárhat ez ügyben, ugyanakkor ő lesz az, aki már mostantól átadja a havi számlákat és átveszi ezek ellenértékét nyugta fejében a lakosságtól. A polgármestertől megtudtuk még, hogy a következő hónapokban átkerülnek a rendszert működtető alkalmazottak is a regionális operátor alkalmazásába. “Az év közepétől remélhetőleg már az új hálózatról fogjuk ellátni a lakosságot megfelelő minőségű vízzel, akkora várható az új hálózat átadása. Bármi kérdésük van a lakosoknak, forduljanak bátran akár az önkormányzathoz, akár az új szolgáltató alkalmazottaihoz”, fogalmazott Mados Attila.

Rencz Csaba