Új vezető a munkafelügyeletnél

Új vezető a munkafelügyeletnél
Nagyvárad- Valószínűleg az óesztendő utolsó hivatalos ünnepségét tartották péntek délután Váradon, amikor a Bihar Megyei Területi Munkafelügyelet Rulikowszki úti székhelyén beiktatták tisztségébe az intézmény új főfelügyelőjét.

 

Marius Rotar ideiglenes jellegű, 2013. január 1-től hatályba lépő kinevezése maximum hat hónapra szól, az erre vonatkozó szakminiszteri rendeletet Claudiu Pop prefektus olvasta fel.

A hivatalos indoklás szerint az eddig főfelügyelő, az amúgy demokrata-liberális párti (PDL), tehát ellenzéki Nicolae Hoduţ saját maga kérte végleges áthelyezését, így ezentúl a hivatal munkaegészségügyért és -biztonságért felelős főfelügyelő-helyettese lesz. Érdekességképpen megjegyezzük, hogy arra az újságírói kérdésre: miért döntött úgy, hogy egy magasabb rangú tisztségből alacsonyabb rendű pozícióba kéreti magát, azt felelte, mélyebben nem gondolkozott el ezen, de meditálni fog rajta…

Marius Rotar eddig a kormányon levő Szociáldemokrata Párt (PSD) megyei önkormányzati képviselője volt, de erről most az összeférhetetlenség miatt le kell mondani, viszont párttag maradhat. Az ígérte: bővebben a soron következő sajtótájékoztatón fogja ismertetni stratégiai terveit, egyelőre csak annyit árult el ezekből, hogy hatékonyabb együttműködésre készül a magánvállalkozókkal a munkabiztonság jobbítása érdekében.

Ciucur Losonczi Antonius