Új vasúti menetrend

Új vasúti menetrend
December 9-én új vasúti menetrend lépett életbe, mely 2013. december 14-ig lesz érvényes. Ennek megfelelően naponta 1378 vonat közlekedik, 60-nal több, mint eddig.

 

A nemzetközi közlekedést érintő változás, hogy két, Budapest célállomású új szerelvényt indítanak, egyet a bukaresti észak-pályaudvarról és egyet Máramarosszigetről. Ugyanakkor együttműködés szerződést kötött a CFR és a MÁV Trakció, mely elősegíti a vasúti közlekedés folyamatosságát, a nemzetközi forgalomban közlekedő vonatok menetidejének a csökkentését ugyanazon mozdony használatának lehetővé tételével Bukarest és Budapest között. Ennek célja a két főváros között közlekedő nemzetközi vonatok kölcsönösségi alapon történő továbbítása, a határátlépés megkönnyítése a mozdonyok határállomáson történő eddigi cseréjének kiküszöbölésével. Az együttműködés eredményeként, a menetrendváltást követően a Lökösháza és Kürtös határátmenetben közlekedő 10 vonat esetében a mozdonyok cseréjére már nem lesz szükség.

A román vasúttársaság által kínált utazási kedvezmények továbbra is megmaradnak, az új vasúti menetrendet tartalmazó könyv pedig 13 lejért a nagyobb vasútállomásokon szerezhető be, illetve a www.cfrcalatori.ro honlapon lehet részletesebb információkhoz jutni.