Új tuják a régiek helyett

Akt.:
Új tuják a régiek helyett
A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség kezdeményezésére, a helyi önkormányzat illetékes hatóságának 118318/19.04.2017 számú jóváhagyásával május 4-én elkezdődtek a Püspöki Palota előtti téren a felújítási munkálatok, amelyek leglátványosabb részét a régi, megöregedett tuják eltávolítása képezi.

Helyükbe új 2,5 m magas tujákat ültetnek, az egész övezetet begyepesítik, rózsákat ültetnek a zöldövezet közepére és korszerű öntözőrendszerrel látják el. A munkálatok előreláthatólag szerdán, május 10-én készülnek el. Az időzítésben szerepet játszott a május 14-i Egyházmegyei Zarándoklati Nap. Bár a Püspökség Építészeti Irodájának felelősei szerették volna hamarabb kivitelezni a munkálatokat, bürokráciai és technikai okoknál fogva csak ebben az időszakban sikerült. A május közepén zajló ünnepet követően, tovább folytatják a székesegyház kertjének korszerűsítését, a templom nyugati részén. A munkálatok megbízott felelőse és koordinátora Rauch Anita. Fontos megemlíteni, hogy a projekt teljes költséget a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség fedezi, és minden beavatkozás a helyi önkormányzat előzetes jóváhagyásával történik.

Címkék: ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .