Új terv szerint folytatják a parkolóépítést

Új terv szerint folytatják a parkolóépítést
Mivel a korábbi projektnek hiányosságai voltak, új terv alapján készül el végül a Kossuth utcai parkoló, mondta el Ilie Bolojan polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Ennek alapján a teljes projekt értéke mintegy 50 százalékkal nőtt, a korábbi 24 millió lej helyett végül 36 millió lejbe kerül majd a parkoló megépítése, azaz négyzetméterenként 550 euróba, mely kevéssel csökkenhet majd a közbeszerzési eljárást követően. Az új projekt szerinti mutatókra elvi beleegyezésüket adták a tanácsosok a Helyi Tanács csütörtöki ülésén.

A közbeszerzési eljárás miatt a nyári hónapok elvesznek, s a tervek szerint ősszel fognak neki újra a munkálatoknak, s jövőre lesz készen a parkoló. Sokáig nem volt világos, hogy az építő cég, vagy a tervező hibázott-e, végül kiderült, hogy a projekt nem volt jó, s a polgármesteri hivatal üzleti partnere, az RDS/RCS cég felvállalta az e miatti költségek törlesztését. „Mindez nem sikerült jól, túl hosszúra nyúltak a munkálatok a központban és még mindig nincsenek parkolóhelyek. A másfél éves késedelemért elnézést kérünk” – mondta Ilie Bolojan.