Új tanév – új(ra) A kártya

Új tanév – új(ra) A kártya
A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) immár harmadik éve bocsát ki diákkártyát a Kolozsváron tanuló egyetemistáknak.

A 2016/17-es tanévben a kártyanyomtatás 2016. október 3-án elkezdődött, és az eddigi évekhez hasonlóan újra ingyenes az A kártya. Ráadásul a diákszövetség az arculatot is frissítette, így egy más szín- és formavilágú, fiatalos diákigazolvánnyal büszkélkedhetnek a fiatalok, valamint Valter, az A kártya kabalája is új ruhába öltözött.

Az A kártya az ingyenes diákkártya igényére adott válaszként került a „piacra” 2014 őszén, ugyanis az összeolvadás után pénzbe kerülő vált Omnipass és Studcard már nem tette lehetővé, hogy teljesen ingyenesen (vagy pusztán féláron) váltsanak a diákok bérletet a kolozsvári tömegközlekedésre. A diákszövetség kártyája ráadásul nemcsak a buszbérlet kiváltására jó, de a partnercégeknél kedvezményekre jogosítja fel tulajdonosát, ráadásul a háromnyelvű feliratának köszönhetően külföldön is használható.

Az A kártya kiváltásához három lépésből el lehet jutni. Első körben online kell regisztrálniuk az akartya.ro honlapon azoknak, akiknek eddig nem volt ilyen diákigazolványuk. Itt egy személyi igazolvány típusú képet is fel kell tölteni. A második lépés az adatellenőrzés, melyre az aktuális tanévre lepecsételt ellenőrző szükséges, illetve egy személyi igazolvány. Ebben a szakaszban a már korábban regisztrált diákok is részt vesznek már, ilyenkor frissítik az A kártya munkatársai a tanulmányokkal kapcsolatos adataikat. A harmadik lépés a diákkártya átvételét jelenti, amikor a friss, 2017. szeptember 30-ig érvényes kártyáikat megkapják a hallgatók.

A kártyákat minden hétköznap 09:00 – 17:00 óra között lehet kiváltani a KMDSZ Irodában (Avram Iancu/Petőfi Sándor u. 21. szám).

Kolozsvár, 2016. 10. 03.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .