Új szociális központok nyílnak

A közeljövőben Nagyvárad önkormányzata két új multifunkcionális központot ad át rendeltetésének: a Dignitas és a Candeo elnevezésűeket, melyek 32, illetve 40 helyet biztosítanak olyan 18-25 év közötti váradi fiatalok számára, akik kikerültek az állami gyermekvédelmi rendszerből, nincs saját lakásuk és nincs pénzük arra, hogy lakást béreljenek vagy vásároljanak.

Az érintetteket arra kérik, hogy nyújtsák be kérvényeiket (melyhez mellékelik személyi igazolványuk másolatát) szeptember 17-től kezdve a Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalának (ASCO) székhelyén (Városháza/Teleki utca 42. szám), az Állampolgárok Információs Központjánál. Bővebb információk a 0359/411.925, 0770/391.963 telefonszámok kaphatóak, kapcsolattartó személy Radiana Gheorghiţă.

A hamarosan felavatandó Candeo központ a Iuliu Maniu/Beöthy Ödön utca 20. szám alatt fog megnyílni, a befektetés vissza nem térítendő finanszírozásból valósult meg, a szakminisztérium és a Világbank támogatásával, a Veszélyeztetett helyzetben levő fiatalok elnevezésű programon keresztül. Ez alkalomból az ASCO felhívást intéz alapítványokhoz és egyesületekhez, hogy kössenek hat évre szóló együttműködési szerződést azzal a céllal, hogy felkészítsék a fiatalokat egy önálló életre, függetlenségre, segítsék a társadalmi beilleszkedésüket, támogassák őket a munkahelykeresésben stb. A kért dokumentumokat a már jelzett helyen lehet leadni szeptember 17-20. között, illetve érdeklődni a fentebb megadott telefonszámokon lehet.