Új parkolási díjszabások Váradon

Új parkolási díjszabások Váradon
A nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleményben hívja fel a figyelmet arra, hogy március 1-jétől fizetni kell a Corneliu Coposu utcán felépített kétszintes parkoló használatáért.

A váradi kórház melletti parkoló használata, megnyitása óta, vagyis az elmúlt három hónapban ingyenes volt az autósok számára. Az alagsorban lévő 193 parkolóhelyet csak bérletet kiváltó autósok használhatják majd. Az első hónapban a városháza ügyfélfogadó termében lehet kiváltani a parkolási bérletet (ügyfélfogadás hétfőtől csütörtökig 07:30–18:00, péntekenként 07:30–15:30 órák között), ezt követően már csak online lehet majd azt meghosszabbítani a www.oradea.ro honlapon. A bérlet ára havi hetven lej. A felszíni szinten 219 parkolóhely van, ahol 2,60 lej/óra áron lehet parkolási jegyet váltani a parkolóórákból. Egy hónap alatt sorompókat szerelnek fel a parkolónak ezen a részén, és a sorompók üzembe állítása után a parkolási díj 2 lej/óra lesz. A földszinti parkolóba sms-ben is lehet parkolójegyet váltani a Tpark applikáció segítségével, ugyanakkor bankkártyával is lehet fizetni az amparcat applikációval.

A váradi városháza tudatja, hogy új parkolási díjszabások érvényesek március 1-től. Az ideiglenes helyeken 2-ről 2,6 lejre nő az óránkénti fizetendő összeg, beleértve a rogériuszi piac melletti új létesítményt is – kivétel csak a igazságügyi palota mögötti emeletes parkoló. A városháza udvarán lévő parkoló 30 percig ingyenesen használható, a díjszabás viszont 6-ról 8 lejre emelkedik két óra esetére, ezen túl pedig 20-ról 25 lejre. Az SMS-ben való fizetés díja 30 percre 0,42 euró, egy órára 0,83 euró, kettőre 1,67. Nyolc órára SMS-ben 3,57 eurós tarifán lehet parkolóhelyet foglalni. A szabálytalanul parkoló autók elszállításáért és tárolásáért 300 lejt kell fizetniük az autó tulajdonosainak, továbbá óránként két lejt az autó tárolásának első két napján. Amennyiben a tulajdonos autójának felemelése közben kiér a helyszínre, akkor 150 lej kell fizetnie ahhoz, hogy autóját ne szállítsák el.

Címkék: ,