Új olasz repülőjárat Váradról

Beindult csütörtökön a Nagyvárad-Torino légijárat is: mint elhangzott, újabb összeköttetések következhetnek. A szerző felvétele
Beindult csütörtökön a Nagyvárad-Torino légijárat is: mint elhangzott, újabb összeköttetések következhetnek. A szerző felvétele
Mármint a célpont, illetve visszafelé az indulás helye olasz, mert amúgy a járatot a Blue Air üzemelteti: ünnepélyes keretek között érkezett tegnap Váradra az első járat Torinóból.

A gép landolása után az ilyenkor szokásos módon avatták fel az új járatot: ahogy begördült a kiszállítási részhez, két tűzoltóautó fecskendőjéből kilövellt vízsugár alatt haladt el, majd a kiszálló utasok stilizált húsvéti tojást kaptak emlékbe a reptér parancsnokától, valamint a légi kikötőt üzemeltető Megyei Tanács vezetőitől. Gheorghe Pasc, Pásztor Sándor és Ioan Mang a gépnél várta ugyanis a kiszálló utasokat, akárcsak a sajtósok – az érkezők (többnyire olaszok) pedig nagy meglepetéssel, de viccelődve vették tudomásul a sztároknak kijáró köszöntést. Érdekesség, hogy a gép 15 perccel hamarabb érkezett meg Váradra, mint menetrend szerint kellett volna. Durván másfél óra múlva pedig már ment is vissza, az itt felvett utasokkal.

Újabbak

Jelen volt a fogadáson az üzemeltető Blue Air képviselője is, aki a sajtónak elmondta: „még lehet javítani a járatok kihasználtságán, most ez mintegy 60%-os, de hát még az elején vagyunk, és reálisnak tűnik a 90% elérése”. A Megyei Tanács elnöke hozzátette: ez a járat lényegében Várad, Torino, Róma, Catania és Nápoly megközelítését könnyíti. Jelezte, hogy a céggel további járatok beindításáról tárgyalnak, „a dolog nem áll meg itt, de ahogy szoktam, előre most sem mondok konkrétumokat még”. Azt is megtudtuk, hogy a vártnál hamarabb indul viszont a londoni járat. Ezt a Ryanair működteti, és a Várad–London (Stansted) járattal kapcsolatban a cég közölte, hogy nagy az igény rá, ezért már várhatóan hetekkel hamarabb, körülbelül szeptember 1-től működni fog ez, heti háromszor. Április 17-én éjfélig pedig 24,99 eurós reklámáron lehet szeptemberre és októberre jegyeket venni. Denis Barabas, a cég eladási vezetője hozzátette: a ryanair.com/ro honlapon minél hamarabb érdemes helyet foglalni.

Szeghalmi Örs