Új közönségszolgálati központ az ASCO-nál

Új közönségszolgálati központ az ASCO-nál
A Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalánál (ASCO) kedd óta egyetlen helyen működik a közönségszolgálat. Az információs központ egy gesztus a rászorulók felé, hangzott el.

A rövid megnyitó során Arina Moș, az ASCO igazgatója elmondta: az új közönségszolgálati irodával hatékonyságukat és átláthatóságukat szeretnék növelni. Kötelességüknek érzik, hogy könnyítsék a hozzáférést a szolgáltatásaikhoz, s a modern iroda egyúttal a tisztelet jele is azok iránt, akik többnyire életüknek egy nehéz időszakában keresik fel a hivatalt. Az ötletet amúgy a polgármesteri hivatalnál már egy ideje működő közönségszolgálati központ adta, tette hozzá az igazgató.

A későbbiek során megjelent Ilie Bolojan polgármester is, aki elismerő szavakkal illette a központot. Mint megtudtuk, az ASCO épületének ebben a részében korábban iktató működött. Tulajdonképpen két, fallal elválasztott helység volt ott, melyek egyikét sem használták ki kellőképpen. A projekt elkészítése 9486 lejbe került és a Tehnoprint Kft. végezte el, a két helység egybeolvasztását és felújítását az Abed Nego Kft. végezte el 22.320 lejért, a videóval ellátott ellenőrző rendszer pedig további 21 890 lejbe került és a Top Sound Kft.-től vásárolták. A helyiségben hétfőn, szerdán, kedden és pénteken 7.30-tól 16.30-ig várják a lakosokat, csütörtökön pedig a program 7.30-tól 18.30-ig tart. Az irodában két általános információs pont működik, továbbá külön íróasztalnál kapott helyet a szociális szolgálat, a társadalmi kirekesztettséget megelőző szolgálat, a gyermekvédelem és a humán erőforrásokkal, illetve kifizetésekkel kapcsolatos közönségszolgálat. Az itt dolgozó alkalmazottak külön kiképzésben részesültek a Közalkalmazottak Országos Ügynökségének programja révén. Nem utolsó sorban: az irodához két, ugyancsak felújított mosdó is tartozik, ezeket a lakosok is igénybe vehetik.

Neumann Andrea

Címkék: ,