Új korszak a reptér történelmében

Új korszak a reptér történelmében
„Nagy terveink vannak!” – jelentette ki Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnök a Romániai Repterek Egyesülete konferenciáján. A tanácselnök ismert légitársaságokkal tárgyal a napokban.

Két évvel ezelőtt a Nagyváradi Reptér még egy nagy építőtelep volt, most viszont utolérte a többit – mondta megnyitó beszéde során Pásztor Sándor tanácselnök az egyesület évi közgyűlésén és konferenciáján, melyen a hazai repterek képviselőin kívül megyei tanácselnökök, ismert légitársaságok képviselői, minisztériumi képviselők, a Román Hírszerző Szolgálat, a rendőrség és a határrendészet képviselői is részt vettek.

A romániai repterek évi forgalma tíz év alatt másfél millióról 15 millióra nőtt, s azt szeretné –  folytatta – ha a váradi reptérnek is jelentős hozzájárulása lenne ehhez. Fontos korszerűsítések zajlottak, új kifutópálya épül, de ahhoz, hogy új szintet érjen el a reptér, a konferencia résztvevőire is szükség van, hangzott el.

Mint utóbb a tanácselnök elmondta, sokat lobbiztak azért, hogy a szerdától péntekig tartó félixfürdői találkozó nálunk legyen megszervezve, ugyanis ez egyben lehetőség arra is, hogy a váradi repteret promoválják. Az új járatok bevezetéséhez ugyanis biztonsági, logisztikai feltételek sorát kell teljesíteni, különböző engedélyekre van szükség. Tegnaptól kezdődően a tanácselnök tárgyalásokat folytat többek között a Wizz Air, a Ryan Air, a Blue Air, az Aeroflott légitársaságok képviselőivel. A cél egyrészt az, hogy a váradi reptér bekapcsolódjon az országos vérkeringésbe és több külső járat is létrejöjjön Váradról. Meg szeretné oldani többek között azt, hogy Bukarest felé olcsóbb és gyakoribb járatok létesüljenek.

Neumann Andrea0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter