Új kórházmenedzser

Nagyvárad – Március elsejétől, dr. Claudia Cladovan személyében új ideiglenes menedzsere van a Gavril Curteanu városi kórháznak.

Az egészségügyi intézmény jelenlegi menedzsere – ugyancsak ideiglenes jelleggel – dr. Gheorghe Carp, akit a megyei kórház vezetői posztjáról, a tavalyi év végén neveztek ki erre a tisztségre, miután Ilie Bolojan polgármester a városi kórház korábbi menedzserének, dr. Ovidiu Laurean Popnak a leváltásáról döntött. Szintén elsejétől dr. Gheorghe Carp ismét elfoglalja a megyei kórház menedzseri tisztségét. Bár tavaly úgy hírlett, hogy februárban lesz megszervezve a versenyvizsga a városi kórház vezetői tisztségének betöltésére, ezidáig erre nem került sor.

Dr. Claudia Cladovan ismert gyermek-tüdőgyógyász, aki korábban már volt az intézmény orvosi igazgatója. Lapértesülések szerint egyetlen pártnak sem tagja.

Dr. Gheorghe Carp az utóbbi napokban azt nyilatkozta: sikerült rendet teremteni a városi kórházban, több tízmilliárdos adósságokat hajtottak be, csökkentették a kiadásokat és növelték a hatékonyságot.