Új kórházmenedzser

Az elmúlt hét folyamán megszervezett versenyvizsga nyomán dr. Elena Moldoveanu lett a Dr. Gavril Curteanu Városi Kórház menedzsere, adja hírül a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal.

Az orrfülgégész főorvos 2010 és 2012 között a Bihar megyei Egészségbiztosítási Pénztár helyettes vezetője volt, tavaly novembertől pedig Ilie Bolojan polgármester a városi kórház ideiglenes menedzserének nevezte ki. Dr. Elena Moldoveanu volt az egyedüli jelentkező és a rács-teszten 8,5 pontot ért el, a menedzsment-projektre 8,65 pontot, az állásinterjúra pedig 9,28 pontot kapott, ily módon átlaga 8,81 lett.
A múlt heti versenyvizsgát megelőzően, tavaly decemberben már volt egy versenyvizsga, melyen azonban mindkét jelentkező – dr. Elena Moldoveanu és dr. Florin Nicoriciu – az elfogadottnál kevesebb pontot ért el (6,8, illetve 6,9 pontot értek el a rácsteszten, miközben az alsó határ a hetes volt).
2013 novemberétől dr. Claudia Cladovan vezette a kórházat ideiglenes menedzserként, azonban tavaly lemondott. Előtte pedig Ovidiu Laurean Pop volt a kórház menedzsere, akit viszont érdekösszeférhetetlenség és indokolatlan költekezés gyanúja miatt váltottak le.