Új iskolaépület Bihardiószegen

Akt.:
Fent: emelkednek az új iskolaépület falai, alább az iskola tervezett kinézete
Fent: emelkednek az új iskolaépület falai, alább az iskola tervezett kinézete
Új iskolaépület falai emelkednek Bihardiószegen, melyben 100 diák tanulhat majd korszerű körülmények között. Az ivóvízhálózat felújítása mellett ez év legfontosabb beruházása a községben.

Mintegy egy évvel ezelőtt helyi kisdiákok műsora adta a díszletet ahhoz az ünnepséghez, amikor a diószegi Zichy kastéllyal szemben lévő iskolaépület udvarán Biró Rozália szenátor jelenlétében letették az új épület alapkövét. Két hónappal ezelőtt kezdődhettek meg a kivitelezési munkák és a napokban már az úgynevezett “after school” (iskola utáni) oktatást szolgáló, 4 tantermes épület emelkedő falai mellett mondhatta el Mados Attila polgármester: nyilván nem csak délután lehet majd élet az épületben, melyben 100 diák tanulhat majd korszerű körülmények között. A pályázat – melynek keretében épül az iskola – összértéke közel 1 millió lej, amiből a vissza nem térítendő támogatás 410 ezer, így Diószeg önrésze 590.000 lej.

Környezetbe illően

A pályázatban nem szerepelnek az oktatáshoz szükséges berendezések és felszerelések, melyeket az iskola fog megvásárolni, természetesen az önkormányzat támogatással, de a község francia testvértelepülése, Fontenay Le Comte is felajánlotta segítségét.
Mados Attila kifejtette: az ivóvízhálózat felújítása mellett ez év legfontosabb beruházása lesz az új iskolaépület, melynek létrehozása része az általa meghirdetett “Szeretem Diószeget!” elnevezésű programnak. Odafigyeltek arra is, már a tervezés időszakában, hogy az utca másik oldalán lévő Zichy kastélyhoz illeszkedjen küllemében az új épület, mely a polgármester reményei szerint az új tanévben már benépesülhet.

Rencz Csaba

Címkék: ,