ERDON Helyi hírek

2010.02.26. 08:19

Látogatás a Kolozsvári „Gheorghe Dima” Zeneakadémián

<p><strong>Szatmár megye - </strong>Az elmúlt hétvégén a <strong>Szatmári Református Gimnázium</strong> alsó tagozatos kórustagjai, <strong>Higyed Gyöngyi énektanár</strong> kíséretében meghívást kaptak a <strong>Zeneakadémia Didaktikai Tanszék</strong>e által rendezett leckekoncertre, melynek témája a <strong>„Szimfónia</strong>” volt.</p>

A diákok megismerkedhettek a szimfonikus zenekar hangszereivel, majd részleteket hallgathattak meg W. A. Mozart, J. Haydn, L. van Beethoven zeneszerzők műveiből. A koncertet a Kolozsvári Filharmónia zenészei adták elő, vezényelt és a leckekoncertet moderálta Matei Pop karmester.

Ez a látogatás egyben jutalomkirándulás is volt a diákok számára, hiszen kitartó, eredményes kórusmunkában vesznek részt idehaza. A zene, az ének életük részévé vált. A zene láthatatlan szálakkal köt össze bennünket egymással, vallották mindazok, akik ebben a kis csapatban szorgoskodnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!