Új elnök az őssi RMDSZ élén

Új elnök az őssi RMDSZ élén
Nagyvárad- Tisztújító közgyűlést tartott székhelyén az RMDSZ várad-őssi alapszervezete. Gulyás Barna vállalkozó személyében új elnököt választottak.

 

 

A tisztújító közgyűlést megtisztelte jelenlétével Biró Rozália, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének választmányi elnöke és Pásztor Sándor városi önkormányzati képviselő, akit a frakció azzal bízott meg, hogy a negyed ügyeivel is foglalkozzon. A saját akaratából lemondott elnök, Harkai Zoltán tevékenységi beszámolójában arra hívta fel a figyelmet, hogy a körzet a tavalyi esztendőben is igen aktív volt. Az új évet köszöntő bállal indítottak, majd farsangi mulatságot rendeztek, és 650 kokárdát készítettek a március 15-i ünnepségekre, mely napon két helyen is koszorúztak. Ezt megelőzően megünnepelték a Nők napját, később pedig a Forró Enikő által felkészített Phoenix-mazsorettek tojásfestéssel készültek a húsvétra. Természetesen a várad-őssi RMDSZ is képviseltette magát a vársáncbeli majálison (ingyen gulyást is kínáltak), majd különböző programokat szerveztek a Gyermeknap alkalmából, az ajándékokat a Pro Ioşia Alapítvány biztosította. Ősszel október 6-án és 12-án koszorúztak, a Nagysándor József- és a Szent László-templom falán levő emléktáblát. A leköszönő elnök kiemelte még a Tibclau asztalitenisz csapat, a körzet társasági tánc-, valamint mazsorett csoportjának a tevékenységét, illetve a negyedben a közelmúltban zajlott infrastrukturális befektetéseket is.

 

Három alelnök

 

Az ismertető után megválasztották a körzet új elnökét. Az egyetlen jelölt Gulyás Barna vállalkozó volt, akinek két évre szavaztak bizalmat egyhangúlag a jelenlevők. Székfoglaló beszédében azt emelte ki, hogy folytatni akarja az eddigi munkát, és azt szeretné, hogy továbbra is családias hangulatban, összefogva és csapatként dolgozzanak.

Ezután 23 tagúra bővítették az addig 17 fős választmányt, Köteles Évával, Gulyás Gabriellával, Molnár Évával, Gulyás Attilával, Patikárius Anikóval és Harkai Zoltánnal egészült ki a testület. Ugyanakkor úgy döntöttek, hogy eggyel több, vagyis három alelnöke legyen a várad-őssi RMDSZ-nek, Kovács Gézához és Debreczeni Sándorhoz Forró Enikő csatlakozott.

 

 

Ciucur Losonczi Antonius