Új elnök a Nőszervezet élén

Új elnök a Nőszervezet élén
A múlt hétvégén tisztújító küldöttgyűlést tartott a Bihar megyei RMDSZ Nőszervezet. Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes személyében új elnöknek szavaztak bizalmat a következő két évre.

A nagyváradi városháza dísztermében megjelent küldötteket Biró Rozália szenátor asszony, az RMDSZ Nőszervezet országos elnöke köszöntötte. A távozó megyei vezető- aki betegség miatt nem lehetett jelen-, vagyis Víg Hajnalka nem kívánt indulni egy újabb kétéves mandátumért, így új megyei elnököt kellett válasszanak a jelenlevők. Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettest kérték fel e tisztség betöltésére, aki igent mondott, később pedig titkos szavazással is bizalmat szavaztak neki.
Ugyanakkor arról is döntöttek, hogy dr. Turucz Mária, Bradács Alíz, Szabó Tünde és Széll Gabriella legyenek az alelnökök, a régiófelelősök pedig Balogh Emőke (Belényes és környéke), Aszalos Tímea (Székelyhíd), Kerecsényi Katalin (Bihardiószeg) és Kajántó Judit (Élesd). Az elnökség tagja lett még a felsoroltakon kívül Sele Tünde is, ügyvezető elnöki minőségében.
A gyűlés fontos momentumait képezték még a megyei és a váradi szervezetek tevékenységbeszámolói, az említett ok miatt mindkettőt Széll Gabriella váradi koordinátor olvasta fel. Mint elhangzott, számos program (képzéseken való részvételek, megemlékezések, kampánytevékenység) ad választ arra, hogy miért szükség volt a Nőszervezet megalapítására 2013-ban. A legsikeresebbek ezek közül talán a Húsvéti zsongás és a Mosolygó karácsonyt!, utóbbi keretében például a váradiak 101, otthonban nevelkedő gyermek számára készítettek személyre szóló ajándékokat a tavalyi téli ünnepekre.

Ciucur Losonczi Antonius