Új buszállomás és már tudott közszállítási tervek

Vártak a megnyitásával: már december 12-én átvették, de csak most helyezték üzembe a nagyváradi vasúti főpályaudvar melletti buszállomást A szerző felvételei
Vártak a megnyitásával: már december 12-én átvették, de csak most helyezték üzembe a nagyváradi vasúti főpályaudvar melletti buszállomást A szerző felvételei
Tegnap adták át és mától üzemel az új nagyváradi buszállomás a vasúti főpályaudvar mellett, amely a hét minden napján, 5 – 23 óra között lesz nyitva. Az átadó sajtótájékoztatón egy sor más, helyi közszállítási tervről is szót ejtettek az illetékesek.

Már december 12-én átvették, de csak most helyezték üzembe a nagyváradi vasúti főpályaudvar melletti buszállomást, melyet tegnap sajtótájékoztató keretében mutattak be az újságíróknak. Ebből az alkalomból Viorel Pop, a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) főigazgatója elmondta, hogy a most átadott buszállomás tervezője a Poliart, kivitelezője az Abed Nego cég volt, a beruházás eredeti költségvetése 1.165.000 lej volt, de végül 1.040.000 lejből sikerült megépíteni az építményt, melyet elektromos energiával fűtenek. Kérdésre válaszolva Pop elmondta, hogy a kivitelező mintegy egy hónapot késett a munkálat befejezésével, ezért büntetést kellett fizetnie, ugyanakkor azért csúszott az átadás tavaly december 12-től mostanáig, mert egy sor, az eredeti szerződésben nem szereplő munkálatot is elvégeztek időközben, például a sorompók kihelyezése sem szerepelt az eredeti tervben.
Mi van benne?

A buszállomás épületében kialakítottak egy várótermet, itt egy elektromos kijelző is van, ami az aktuális menetrendet mutatja. A váróteremben csomagmegőrző, mellette mellékhelyiségek vannak, továbbá van egy járatmonitorizáló terem, illetve egy kis elkülönített rész, ahol feltehetőleg miniábécé fog működni. Az állomáson négy, sorompóval ellátott peront alakítottak ki, és ide már csak az OTL-vel szerződésben álló cégek autóbuszai hajthatnak be. Viorel Pop elárulta, hogy egyelőre három céggel van szerződése az OTL-nek a Ştefan cel Mare úti buszállomás használatára: a megyén belüli járatokat működtető cégek járatonként 2,5 lejt fizetnek egy megállásért, a megyeközi járatok után azok üzemeltetői 4,5 lejt fizetnek az OTL-nek minden egyes ott megálló buszjárat után. Az utasoknak fontos tudni, hogy mind a Váradra beérkező, mind az onnan kimenő járatok a buszállomáson állnak meg, tehát a Margitta, Szatmár stb. felől érkező buszok nem az állomással átellenben állnak meg, hanem megfordulnak a vasútállomásnál lévő körforgalomban és befutnak a mini-buszpályaudvarra. Viorel Pop jelezte, felkérték a helyi rendőrséget, hogy ellenőrizze és bírságolja meg azokat a buszjáratokat, melyek üzemeltetői nem kötöttek szerződést az OTL-vel, mert azok nem állhatnak meg a városban. Megtudtuk azt is, hogy a megállónak buszállomássá való átalakítása után is itt fog megállni az OTL 11-es, 18-as és 22-es járata. A buszállomás egyébként a hét minden napján 5–23 órák között lesz nyitva.

file6z2w0f1futzstp8mmgy

Tervek

Mircea Mălan, Nagyvárad alpolgármestere a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy egy negyedik buszállomás építését is tervezik, amely az Élesd, illetve Kolozs megye felől érkező utasokat szolgálná ki, de ennek az új buszállomásnak még keresik a helyszínét. Az alpolgármester emlékeztetett arra, hogy a villamoshálózat bővítésén dolgoznak, mellyel a város déli részét kötik össze, egészen pontosan az Aradi utat a Ghillányi (Cantemir) úti villamosremízzel. Emlékeztetett arra is, hogy a város az idén vásárol tíz új villamost, továbbá húsz használt villamost is beszerez Berlinből, ez utóbbira hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárását. Mălan elmondta, hogy tervezik egységes közszállítási bérlet bevezetését a Nagyvárad Metropolisz Övezet teljes területére. Viorel Pop a maga során azt mondta el, hogy már felvették a kapcsolatot a berlini közszállítási vállalattal, ahonnan húsz 1988–1996 között gyártott és 1996–2002 között felújított Tátra villamost fog vásárolni az OTL. Ezek a villamosok ugyanolyan Tátra típusú járművek, amelyekből már vásárolt az OTL tíz darabot a tavalyi év végén. Az igazgató reményei szerint olcsóbban fognak ezúttal hozzájutni ezekhez a villamosokhoz, amelyek egyébként még közlekednek Berlin utcáin, és műszaki állapotuk jó, illetve nagyon jó. Kérdésre válaszolva Pop elmondta, hogy bár közbeszerzési eljárás útján vásárol használt villamosokat a város, de mivel senki más nem kínál eladásra használt villamosokat, így egyértelmű, hogy a berlini Tátrák érkeznek majd Váradra. Pop bejelentette továbbá, hogy sikerült 184 lej/Megawattóra áron szerződést kötni az elektromos energia beszerzésére, ami Pop elmondása szerint egész Erdélyben a legolcsóbb ár, továbbá a gázolajat is a váradi töltőállomásokon kínált árnál tizenöt százalékkal olcsóbban szerzi be az OTL.

Pap István