Új bölcsőde Nagyváradon

Új bölcsőde Nagyváradon
Ünnepélyes keretek között adták át kedden délelőtt a Lizuca és Patrocle nevet viselő 13. sz. nagyváradi, Bumbacului utcai bölcsődét. A hatvan hely legnagyobbrészt már betelt, tudtuk meg.

 

Az önkormányzat eredeti elképzelése az volt, hogy lemondanak a bérelt ingatlanról, ezért is költöztették el onnan az 56. sz. óvodát – tudtuk meg Benyovszki Tündétől, a Nagyváradi Ingatlankezelési Hivatal aligazgatójától. Viszont a környéken nagy szükség volt bölcsődére, s mivel a tárgyalások eredményeképp egy előnyös, ötéves szerződést tudtak kötni az ingatlan tulajdonosával, végül úgy döntöttek, hogy bölcsődévé alakítják az épületet.

Felújítás

A felújítás egy hónapig tartott, ez idő alatt kicserélték a nyílászárókat, a padlót, további mosdókat hoztak létre, a termekben különválasztották a kicsik hálószobáját a nappali résztől, festettek és új bútorokat szereztek be. Kellemes, világos termekbe várják a gyerekeket. Az új bölcsőde hatvan helyet biztosít január elsejétől, így általa valamelyes csökkent a várakozólistán lévő gyerekek száma. Az épület beépített területe csaknem 400 négyzetméter.

A keddi megnyitón Ovidiu Mureșan alpolgármester elmondta: mostanáig 427 bölcsődei helyet tudtak biztosítani Váradon, viszont több száz kérelemnek nem tudtak eleget tenni. Ilyen elgondolásból az elmúlt hónapokban további kilencven helyet hoztak létre. Ha ezt minden évben meg tudnák tenni, három éven belül megoldódnának a bölcsődeproblémák Váradon, mondta az alpolgármester. A csaknem 80 ezer lejes beruházást a helyi költségvetésből biztosították.

Tervek

Mint megtudtuk, következő lépésként az oncsai 3. sz. bölcsőde helyzetét szeretnék megoldani, ugyanis ott havonta százmillió lejes fenntartási költségeik vannak.

A későbbiekben Florica Cherecheș, a Helyi Tanács szociális bizottságának elnöke, Florea Ioana, a nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalának igazgatója, valamint Sonia Drăghici parlamenti képviselő szólalt fel.

Címkék: ,