Új arculatú Festum Varadinum

Új arculatú Festum Varadinum
Nagyvárad- Új arculattal és fiatalosabb lendülettel kerül megrendezésre az idén a Festum Varadinum ünnepségsorozat, május 11-18. között. A részletekről Szabó Ödön programkurátor tájékoztatott.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Szabó Ödön programkurátor bejelentette: új arculattal, fiatalosabb lendülettel jelentkezik az idén az RMDSZ és a négy magyar történelmi egyház által közösen rendezett Festum Varadinum. Amellett, hogy a különféle szociális tevékenységeiről ismert Koncsek-Vadnai Zita áll e héttől kezdve a szervező Varadinum Alapítvány kuratóriumának az élén, változatos helyszíneken számos szabadtéri előadást, koncertet is beiktattak a közel 70 program közé, valamint új logója is van az 1992 óta minden esztendőben lebonyolított ünnepségsorozatnak.

Az RMDSZ által meghirdetett pályázatot Németh László grafikus nyerte, aki a kör alakú új brandet elegánsra tervezte, ellenállva annak a kísértésnek, hogy csupán trendi legyen vagy egy korosztályt szólítson meg. A nem élénk vagy erős színezetű, sokkal inkább pasztell vagy szürke árnyalatú embléma négy részre van tagolva: bal oldalon felül Szent László hermája, alul pedig a Körös vízét jelképező hullámok láthatóak, jobb oldalon felül az FV monogram, alatta a vár körvonalával. Emellett két másik logót is fognak használni: egy fiatalosabbat, kevésbé komolyat az ifjúsági rendezvényeknél, valamint egy konszolidáltabb formájút a kulturális eseményeknél. „Ugyanakkor tárgyalásokat folytatunk a helyi önkormányzattal arról, hogy miképpen tudja valamilyen formában támogatni Nagyvárad legnagyobb hagyományokkal rendelkező kulturális fesztiválját, mely a magyar közösség legszélesebb társadalmi bázisára épül”, közölte az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

Ciucur Losonczi Antonius