Új adózási módszer

A kormány megváltoztatná a mezőgazdák adózási módját, úgy, hogy ne a bevallott jövedelem, hanem a tulajdonban lévő földterülettől, illetve az állatok számától váljon függővé.

Mindez becslések szerint több mint 600 ezer olyan személyt érintene, aki megkapja a mezőgazdasági támogatást az államtól, de semmiféle adót nem fizet. „Az alapötlet az, hogy mindenki fizessen egy mérsékelt adót, ne csak néhányan fizessenek sokat” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Sorin Minea, a Romalimenta elnöke a gazdasági és mezőgazdasági miniszterekkel folytatott tárgyalásokat követően.

A mezőgazdasági minisztérium adatai szerint a 670 ezer mezőgazda közül, aki állami támogatásban részesül, csak 10%-a fizet adót. Daniel Chițoiu gazdasági miniszter azt hangsúlyozta ki: ílymódon az érintetteknek egyúttal egészségi biztosításuk is lesz, emellett abban bízik, hogy az adócsalás is lényegesen csökkenni fog.

Címkék:


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .