Ügyészségi vizsgálat a Grivei kutyamenhelyen

Ügyészségi vizsgálat a Grivei kutyamenhelyen
Az ügyészek is vizsgálódnak immár a váradi, Coriolan Hora utcai Grivei kutyamenhelyen. Mint ismeretes, az intézmény nemrég került át az SOS Dogs Alapítványtól a Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) hatáskörébe.

 

Az állatbarátok, illetve az SOS Dogsnál dolgozó volt önkéntesek több alkalommal is a sajtónak küldött, illetve a Facebookra posztolt fotókkal hívták fel a közvélemény figyelmét az ebekkel szembeni kegyetlen bánásmódra, és hivatalos lépést is tettek az ügyben: ügyészségi vizsgálatot kértek annak kiderítésére, hogy mi folyik a Grivei kutyamenhelyen, amely az állatbarátok szerint valóságos „haláltábor”.

Hivatalos vizsgálat

Az egyik helyi sajtóorgánumnak Liviu Andrica, az ADP vezetője is megerősítette, hogy hivatalos vizsgálatot folytatnak a menhelyen. Szavai szerint az ügyészek kiszálltak a helyszínre, és „úgy kutakodtak, mint a drogkereskedőknél”. Az ügyészség emberei az említett forrás szerint ellenőrizték a gyógyszereket, az ellátást és az elkülönítőket is. Akárcsak a tavaly ősszel, amikor már érkeztek panaszok azzal kapcsolatban, ahogy az ADP a kóbor kutyák ügyét kezeli, ennek vezetősége ezúttal is visszautasítja az állatbarátok minden vádját. A panaszt, amelynek alapján az ügyészség megindította a vizsgálatot több személy írta alá, elsősorban az állatokkal szembeni kegyetlen bánásmódra híva fel a figyelmet, különös tekintettel Cosmin Şimonca állatorvosra. Ő akkor került először a figyelem középpontjába, amikor a közösségi oldalakon és a sajtóban is megjelentek fotók egy, a menhelyen kezelt, lógó belű kutyáról.