Ügyészség a iaşi-i egyetemi könyvtár igazgatója és felesége haláláról: kettős öngyilkosság történt

Bogdan Petru Maleon és felesége, Anda Elena
Bogdan Petru Maleon és felesége, Anda Elena
Kettős öngyilkosságot feltételeznek az ügyészek a Iaşi-i Központi Egyetemi Könyvtár igazgatója és felesége esetében.

A iaşi-i törvényszéki ügyészség illetékesei szerint Bogdan Petru Maleon, az egyetemi könyvtár igazgatója és felesége néhány óra különbséggel lett öngyilkos karácsony estéjén.

Carmina Pascal, a iaşi-i törvényszéki ügyészség főügyésze arról számolt be, hogy az első vizsgálatok szerint nem történt gyilkosság, ugyanis egyik áldozat testén sem találtak bántalmazásra vagy önvédelemre utaló nyomokat. A házaspár két-három óra különbséggel öngyilkos lett, haláluk beállta után 8-10 órával találták meg őket – állítják a nyomozók, akik ezzel cáfolták azt a korábbi feltételezést, miszerint gyilkosság, majd öngyilkosság történt.

Bogdan Petru Maleont, a Iaşi-i Központi Egyetemi Könyvtár 41 éves igazgatóját otthonában találták meg felakasztva karácsonykor, miután a rokonok aggódni kezdtek, mert nem jelentek meg az ünnepi vacsorán, amelyre hivatalosak voltak, és a telefonhívásokra sem válaszoltak. Az igazgató 38 éves felesége, Anda Elena ugyanabban a szobában hevert élettelenül a padlón.

Bogdan Petru Maleon a iaşi-i Alexandru Ioan Cuza egyetemen történelmet tanított, több tucat cikket és kötetet publikált, nemzetközi konferenciákon vett részt. Korábban az egyetem múzeumának igazgatói tisztségét töltötte be.

Anda Elena Maleon egy könyvkiadó és egy pályázatíró céget vezetett, és az észak-keleti régió kulturális és társadalmi fejlesztése érdekében tevékenykedő Concept Egyesület elnöke volt.

A házaspárnak nem volt gyermeke.

www.agerpres.ro

Címkék: ,