Ufó invázió az Ady líceum gólyabálján

Ufó invázió az Ady líceum gólyabálján
Nagyvárad – A diáktanács szervezésében a No problem diszkóban tartotta idei gólyabálját a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum. Változatos próbákat követően a Kelemen Kinga- Lévai Dávid (IX. A) pár lett a győztes.   Ady Golyabal (2) 2007.11.11  Ady Golyabal (3) 2007.11.11  Ady Golyabal (4) 2007.11.11     

Földönkivüliek szállták meg péntek este a nagyváradi No problem diszkót. Természetesen nem valódi invázióról volt szó, csupán arról, az Ady Endre Elméleti Líceum különböző gólyapárjai ufóknak öltözve próbálták meggyőzni a zsűritagokat arról, hogy melyiköjük a legalkalmasabb arra, hogy győztesnek legyen kikiáltva. A bemutatkozás során, mely a jelöltek kreatívitását és fantáziával teli gondolkodását domborította ki, többek közt arra derült fény, hogy míg egyes lények azzal a céllal érkeztek a Földre, hogy integrálódjanak az Európai Unióba, addig mások a szétrobbant bolygójukról jöttek hozzánk minél több szén-dioxidot gyűjteni. A második próba a gólyák fizikai képességeire világított rá, ugyanis a pároknak úgy kellett megenniük egy-egy banánt, hogy a gyümölcs két végét a szájukba tették. Volt is nagy kiabálás és szurkolás a közönség részéről, csupán azt fájlalták többen is, hogy ez az igen látványos versenyszám csak egy percig tartott. Lazításképpen Béfé és Téesz, vagyis a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat két oszlopos tagja nyújtott ízelítőt abból, hogy miért annyira népszerűek a romániai magyar fiatalok körében, majd a versenyzőknek olyan kérdésekre kellett frappáns válaszokat adniuk, mint például: hogyan esznek az ufók antigravitációs térben, hány földönkivüli férne el a trójai faló belsejében vagy miért járnak az ufólányok hármasával a toalettre.

Főszerepben a fiúk

A megmérettetés negyedik fordulójában a gólyapárok osztálytársai is be lettek vonva a játékba, akik közszemérem sértés nélkül minél több ruhadarabjuktól és ékszerüktől kellett megszabadulniuk annak érdekében, hogy ezekből minél többet magukra véve, a versenyzők nyerő pontokat szerezhessenek a zsűritagoktól. Ezt követően a fiúk randira kellett hívniuk az egyik műsorvezető lányt, majd a B Boys Nations és a Thunder Cats tánccsoportok szórakoztatták az egybegyűlteket. Ugyancsak a gólyapárok fiú tagjai voltak a szenvedő alanyai annak a próbának is, mely során a lányok mozzanatokat festettek rájuk az ufók életéből, végül pedig szituációs feladatoknak a megoldására került sor. Mint kiderült, a beérkezett szavazatok alapján a Bihari Napló és az Erdély online (www.erdon.ro) különdíját a Triffa Tünde- Halász Csaba (IX.E) pár nyerte, a zsűri döntése alapján pedig az idei gólyapár Kelemen Kinga és Lévai Dávid (IX.A) lett. A rendezvény bulival zárult.

Ciucur L. Antonius