U23–as tőrvívó–ob: Egyéni bronz és csapatban ezüst

U23–as tőrvívó–ob: Egyéni bronz és csapatban ezüst
Bronzérmet szerzett Bukarestben, a 23 éven aluli férfi tőrvívók egyéni viadalában a Szatmárnémeti SK 19 éves sportolója, Teofil Moisuc (képünkön).

Kiválóan szerepeltek Bukarestben a 23 éven aluli tőrvívó férfik bajnokságán a Szatmárnémeti SK sportolói: kedden Teofil Moisuc bronzérmet szerzett, szerdán pedig az első számú csapat a dobogó második fokára állhatott fel.

Az egyéni viadalokban a 19 éves vívó csapattársával, Mureşan Istvánnal került szemben a negyeddöntős asszóban, és két tussal nyert, az elődöntőben viszont már vereséget szenvedett, így is dobogóra állhatott. „Tavaly is a legjobb négy közé jutásért vívott egymás ellen Moisuc és Mureşan, akkor István győzött” – emlékezett vissza Lengyel Éva.

Szerdán a csapatversenyt rendezték, ahol a Moisuc, Mureşan, Trenea Caius, Bogdan Dascălu négyes közel volt a bravúrhoz. A Steaua elleni döntőben végig vezettek, viszont a hajrában a fővárosiak felzárkóztak, majd 45–40–re győztek, így az SK első számú csapata a második helyen zárt. Nagy fegyvertény, hogy a „kiscsapat” (Alexandru Ardelean, Alexandru Târgovăţu, FileSzabolcs) a legjobb négy közé jutásért a torna favoritját, a Temesvári Polit verte (a bánságiak keretében van az egyéni viadal győztese, Valentin Niţă). A kisdöntőben viszont a 45–39–re kaptak ki a Bukaresti Triumftól, így a negyedik helyen zárt az SK kettes számú csapata.

Eredmények

A Szatmárnémeti SK tőrvívóinak eredményei az egyéni viadalokban: 3. Teofil Moisuc, 6. Mureşan István, 7. Alexandru Ardelean, 15. Trenea Caius, 16. Bogdan Dascălu, 18. File Szabolcs, 28. Alexandru Târgovăţu, 34. Sebastian Flucuş. Edzők: Lengyel Éva, File Attila.