U20 férfi kosárlabda Európa Bajnokság

Marosvásárhely – Tizenkilenc ország képviselteti magát az augusztus 1 és 10-e között Marosvásárhelyen zajló Uder20, B ligás férfi kosárlabda Európa Bajnokságon.

Románia, Anglia, Azerbajdzsán, Belgium, Csehország, Svájc, Észtország, Finnország, Macedónia, Németország, Magyarország, Írország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Szlovákia és Svédország csapatai két helyszínen, a Sportcsarnokban (City Aréna) és a „Pongrácz Antal” az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem sporttermében mérkőznek meg az Európa Bajnoki címért. Az esemény alkalmával mindkét sporttermet felújitották. Míg a City Arénában Felújították a játszófelülleltet, a mellékhelységeket, öltőzőket, javítottak a világítás minőségén, addig a Pongrácz Antal terem belterét majdnem teljes egészében átépítették. A javítási munkálatokat követően mindkét helyszín megfelel a FIBA Europe által követelt standardoknak.

A hivatalos megnyitóra július 31-én kerül sor a Kultúrpalotában, pénteken, augusztus 1-én pedig mind a négy csoportból két-két mérkőzés játszódik le.

Az első nap programja:

A csoport:

Finnország – Anglia – Pongrácz Antal terem

Portugália – Macedónia – Pongrácz Antal terem

B csoport

Németország – Azerbajdzsán – Pongrácz Antal terem

Cseh Köztársaság – Svédország – Pongrácz Antal terem

C csoport

Belgium – Ausztria – City Aréna

Észtország – Svájc – City Aréna

D csoport

Hollandia – Magyarország – City Aréna

Románia – Lengyelország – City Aréna