Tűzvédelmi ellenőrzéseket tartottak

Tűzvédelmi ellenőrzéseket tartottak
Bihar megye – Tekintettel arra, hogy már javában tart a turistaszezon, s Bihar megye bővelkedik a turisztikai látványosságokban, a Crisana Sürgősségi Felügyelet munkatársai elérkezettnek látták az időt arra, hogy ellenőrizzék, biztonságban nyaralhatnak-e felénk az emberek.

Összesen 49 szállodát, illetve szállodakomplexumot ellenőriztek tűzvédelmi szempontból, 23 villát és kabannát, 153 panziót, 18 szabadidőközpontot, 24 éttermet és 8 diszkót jártak végig, összesen 11.432 személy elszállásolására alkalmas 5645 szobát vizsgáltak át alaposan, 8 oltási gyakorlatot szerveztek az érintett helyeken, s 35 esetben gyakorolták, milyen gyorsan tudnák kiüríteni a szálláshelyeket, ha tűz ütne ki a hotelban. A tapasztalt 387 szabálytalanságból 176-ot még az ellenőrzés idején megoldottak az érintettek. A leggyakrabban, 35 esetben nem igényeltek tűzvédelmi engedélyt a turistákat fogadók, 8 szálláshely pedig nem volt ellátva tűzjelzővel, riasztóval.

Egyéb hibák

Volt olyan hely, ahol nem szigetelték megfelelően a hőközpontokat, másutt a tetőzet faszerkezetét nem kezelték tűzbiztonsági szempontból, vagy nem biztosítottak biztonsági áramforrást, illetve nem megfelelően működtették a villamossági hálózatot, sorolta Camelia Rosca, a Bihar megyei tűzoltóság szóvívője. Az érintetteket összesen 97 ezer lejjel bírságolták, s 257 esetben figyelmeztettek a tűzvédelmi ellenőrök. A tapasztalatokat elemezték valamenyi ellenőrzött vendéglátó egység vezetőjével, hogy közösen találjanak megoldást a szolgáltatások biztonságának javítására az előttünk álló idényben.

Zámbó Sipos Mónika