Tűzoltógyakorlat a Gyermekkórházban

Tűzoltógyakorlat a Gyermekkórházban
Nagyvárad – Kedd délben tűzoltók árasztották el a nagyváradi Gyermekkórházat. Grigore Seresi tűzoltóparancsnok elmondta: nem ütött ki tűz az épületben, az egység mindössze szokásos háromhavi gyakorlatát végezte.

Az I-es és II-es tűzoltóalakulat összesen mintegy 30 tűzoltóval, 3 vízzel és habbal ellátott tűzoltóautóval, a speciális alakulattal és két tűzoltólétrával érkezett a helyszínre. A parancsnok elégedetten nyilatkozta: a központból 8 perc, az Aluminei utcai tűzoltólaktanyából 5 perc alatt érkeztek a helyszínre a gyakorlatozók.

A hetente tartott gyakorlatokkal ellentétben a háromhavi gyakorlat alkalmával inkább nehezebben megközelíthető, forgalmasabb épületeket szoktak célba venni. Így esett választásuk a gyermekkórházra. Azt gyakorolták, hogy a munkavédelmi szabályok betartásával milyen gyorsan érnek el a képzeletbeli tűzfészekhez, amely jelen esetben egy felső emelet szárítója volt, hogyan tudják megközelíteni kívülről a létrával, vagy belülről a lépcsőkön. Az eseményen jelen volt az a mintegy 50 gyakorló lánglovag is, akiket november 1-től vettek fel, és akik 2008 január 1-től teljes erővel szintén a tűzoltók alakulatát fogják erősíteni.

 

Nagy Anikó