Tűzesetek a megyében

Január 28-án délelőtt 11.10 óra körül a váradi tűzoltókat egy kigyulladt gépjárműhöz riasztották, a Stîna de Vale utcába, a tüzet valószínűleg egy meghibásodott elektromos huzal okozta.

A gyors közbeavatkozásnak köszönhetően csupán 0,2 folyóméter kábel semmisült meg. Szintén hétfőn, 18.45 óra körül egy Transilvaniei utcai blokklakásban keletkezett tűz. A lánglovagok kimenekítették az ágyhoz kötött tulajdonost és eloltották a hálószobában levő tüzet. Ennek oka valószínűleg a tilos helyen történő dohányzás volt. A füstmérgezést szenvedett 81 éves férfit a SMURD mentősei elsősegélyben részesítették, majd a Megyei Kórház sürgősségi osztályára szállították. Ugyancsak a megyeszékhelyen 19.50 óra körül a Cercului utcában egy kémény kapott lángra. Anyagi kár nem keletkezett, sikerült megakadályozni, hogy a tűz továbbterjedjen a tetőzetre. Este 20.43-21.40 óra között a vaskohsziklási tűzoltókat egy vasaskőfalvi menedékházhoz riasztották. Szerencsére személyi sérülés nem történt, viszont az anyagi kár jelentős.

Kedd reggel 7.56 óra körül a volt Oradinum gyárban keletkezett tűzhöz hívták a tűzoltókat, a 112-es segélyhívón. Anyagi kár nem volt, a tüzet hegesztő- vagy vágógép használata okozta.

Címkék: