Tűz volt csütörtök hajnalban Ottományban

Akt.:
Hajnali 3 óra körül csaptak fel a lángok. Fotók: Facebook/Szalacs község
Hajnali 3 óra körül csaptak fel a lángok. Fotók: Facebook/Szalacs község
Csütörtök hajnalban, nem sokkal 3 óra után riasztották a tűzoltókat: Ottományban lángok csaptak fel az úgynevezett brikettgyárban.

Mint kiderült, a tüzelő gyártásához alapanyagként szolgáló szalma kapott lángra egy öreg, korábban istállóként szolgált épületben. Mint Horváth Béla községi polgármestertől megtudtuk, a szalacsi önkéntesek, 15 fő 4 órakor már a helyszínen voltak 2 kocsival, az épület áramtalanítása mellett megkezdték az oltást, később pedig segédkeztek a hivatásos tűzoltóknak, kik ugyancsak 15 fővel és két kocsival érkeztek.

Önkéntes és hivatásos tűzoltók egyaránt oltottak Önkéntes és hivatásos tűzoltók egyaránt oltottak ©

Személyi sérülés nem történt, az értékes gépekben sem esett nagyobb kár, azokat sikerült kimenekíteni, ellenben a szalma tüzét nem lehetett eloltani, meg kellett várni, hogy az elhamvadjon. Mindez reggel 7.30-ig tartott, de a község buldózere még 10 óráig dolgozott a tűzfészek elbontásán, illetve a sárban elakadt tűzoltóautók vontatása is rá várt (mintegy 45 – 50 ezer liter vizet használtak fel).

Buldózer bontotta a tűzfészket Buldózer bontotta a tűzfészket ©

A tűz oka egyelőre ismeretlen, de az előzetes helyzetfelmérés szerint az elektromos rövidzárlat kizárható, mivel ez említett épületben nem voltak vezetékek, tudtuk meg a polgármestertől.

Rencz Csaba