Tűz ütött ki a gyulafehérvári sürgősségi kórház intenzív terápiás osztályán; két alkalmazott orvosi ellátásra szorult

Fotó: ISU Alba, Facebook
Fotó: ISU Alba, Facebook
Tűz ütött ki szombat reggel 5 óra körül a gyulafehérvári sürgősségi kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályának egyik kórtermében. Két alkalmazott orvosi ellátásra szorult. Egyikük első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett, a másik alkalmazott füstmérgezést kapott.

Egy ápolónő testének több mint 20 százaléka égett meg. Az asszonyt egy fővárosi kórházba szállították. Az asszisztensnőt, aki füstmérgezést kapott, a gyulafehérvári kórházban ápolják.

A tűzeset előtt néhány órával gyakorlatot tartottak a tűzoltók az intézményben. A kórház második emeletén található szalonban csaptak fel a lángok, a többi kórteremben fekvő betegeket nem kellett evakuálni. A Fehér megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Alina Marescu arról tájékoztatott, hogy két személy tartózkodott a kórteremben, amikor kiütött a tűz, egyikük azonban már a baleset előtt halott volt.

A tüzet az elhunyt személy emlékére gyújtott gyertya okozta. A lángokat rövid idő alatt eloltotta a helyszínre érkező 15 tűzoltó.

www.agerpres.ro