Frissített| Cigaretta okozhatta az ipari park egyik udvarán keletkezett tüzet

Akt.:
Fotó: Nagy Norbert
Fotó: Nagy Norbert

 

Hétfő délután fél hat körül tűz ütött ki Nagyváradon, a Petre Carp utcán, az ipari parkban egy hulladékgyűjtő és szelektáló vállalatnál. A sűrű, fekete füstöt a városból is jól lehetett látni. A helyszínre érkezett a nagyváradi 2-es tűzoltóosztagtól három tűzoltókocsi és egy vegyi balesetek esetén bevetendő jármű (CBRN), egy tűzoltókocsi az 1-es osztagtól, valamint egy gyorsmentő is. A tűzoltók kiérkezésekor a kereskedelmi vállalat udvarán, körülbelül 70 négyzetméteren égett a hulladék.

Tűz a Borsi úti ipari parkban

Hétfő délután fél hat körül tűz ütött ki a Borsi út melletti ipari parkban levő egyik cég udvarán. Az elsődleges információk szerint a tűz egy kereskedelmi vállalat udvarán keletkezett, az ott elhelyezett hulladék (műanyag, gumi, papír) kapott lángra. A helyszínre három tűzoltókocsi és egy vegyi balesetek esetén bevetendő jármű (CBRN) szállt ki. Videó: Nagy Norbert

Gepostet von Erdon am Montag, 18. März 2019

A 26 tűzoltó elsődleges célja az volt, hogy lokalizálják a tüzet, hogy az ne terjedjen át az épületre. A tüzet fél 7-re el is oltották, azonban este fél 10-ig még tűzfészkeket kerestek az elégett hulladékban. A felszálló sűrű füst miatt a Környezetvédelmi Őrség részéről a helyszínre érkezett Mihai Togor vezető, hogy felmérjék annak veszélyét, a szélnek köszönhetően azonban a füst eloszlott, így az nem volt káros a lakosságra nézve. Az esetet valószínűleg nem megengedett helyen való dohányzás okozta, körülbelül 20 tonna papír és műanyag égett el. Szerencsére senki nem sérült meg.

Címkék: , ,