Turnézáró karácsonyi zongoraest

Turnézáró karácsonyi zongoraest
A Szereti Ön Chopint? országos turné záróhangversenyét tartották meg december 20-án, vasárnap este a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban.


A Szereti Ön Chopin? elnevezésű országos turné Nagyváradon kezdődött és itt is ért véget. A turnézáró hangversenyt december 20-án, vasárnap este tartották meg a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban. Az alkalmon ezúttal is Thurzó Zoltán zongoraművész tartott rendhagyó zongoraestet, melyen több Chopin és három Liszt Ferenc mű csendült fel. A darabok között Thurzó Zoltán több a zenéhez és a zeneszerzőkhöz kapcsolódó történetet, érdekességet, anekdotát osztott meg a szép számú közönséggel. A karácsonyváró zongoraest sötétben, két gyertya fényénél zajlott, így a hallgatóság is jobban el tudott mélyülni a zenében. Thurzó Zoltán fel is hívta a jelenlevők figyelmét arra, hogy próbáljanak meg „ne a szemükkel figyelni, hanem a lelkükkel”. Nagyváradon kívül a következő városokban zajlott le a turné: Brassó, Déva, Nagyenyed, Nagybánya, Beszterce, Temesvár, Arad és Medgyes.

Művek

A koncerten, melyet nagy tapssal fogadott a hallgatóság, a következő Chopin-művek csendültek fel: Nocturne op.9, nr.1, Nocturne op.9, nr.3, Valse brillante op. 34, nr. 2, Nocturne op.27, nr.1, Nocturne op.27, nr. 2, Hárfa etűd op. 25, nr.1, Nocturne op. 55, nr.1, Andante Spianato op. 22, Polonaise op.44.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .