Turizmus-promováló egyesület

Nagyvárad- Kedden első alkalommal tartott közgyűlést a Nagyvárad és a régió idegenforgalmát népszerűsítő egyesület, mely alkalomból a megjelent tagok elnököt, ügyvezető elnököt és igazgatótanácsot választottak, valamint tárgyaltak a 2015-ös költségvetésről is.

A javaslatok nyomán Ilie Bolojan polgármesternek szavaztak bizalmat az elnöki tisztségbe, míg az alelnök Váradnak az a mindenkori alpolgármestere lesz, aki gazdasági ügyekkel foglalkozik, lévén hogy a megyeszékhely járul hozzá a leginkább az egyesület büdzséjéhez. Az alapszabályzat értelmében az elnök, az alelnök és az igazgatótanácsi tagok mandátuma három évre szól. Utóbbiak névsora a következő: Ovidiu Mureșan, Eduard Florea, Mihai Jurca, Adrian Foghiș, Felicia Țenț, Ulrich Hofmeister, Romeo Ionescu és Fechete Dumitru. Ügyvezető elnök Mihai Jurca lett.
Az idei évre elfogadott fő tervek közt szerepel Várad és Félix népszerűsítése turisztikai célpontként a Romániában szervezett szakvásárokon. Ugyanakkor azt is elhatározták, hogy egy idegenforgalmi anyagokat tartalmazó csomagok készítenek, ajándéktárgyakat készítenek, és továbbfejlesztik az Oradea City App okostelefon-alkalmazást.